De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Philips’ Personal Health Program gelanceerd met smartwatch

Erwin Vogelaar
1 augustus 2016, 18:52
2 min leestijd
Philips’ Personal Health Program gelanceerd met smartwatch

Philips heeft een serie apparaten gelanceerd die verbinden met de HealthSuite-app op je iPhone, om zo je gezondheid op allerlei manieren in de gaten te houden. Niets wordt overgeslagen.

Lees verder na de advertentie.

Philips-smartwatch

Philips heeft vorig jaar tijdens IFA een aantal slimme apparaten onthuld onder de noemer ‘Personal Health Program’. Dit programma is nu officieel gelanceerd. Het gaat hier om een smartwatch, maar onder andere ook een weegschaal en een thermometer. Alle apparaten komen samen via de HealthSuite-app op je iPhone, zodat je hulp krijgt met het verbeteren van je levensstijl.

In het middelpunt staat de Health Watch, een smartwatch die de focus legt op het in de gaten houden van je gezondheid. Het horloge houdt niet alleen nauwkeurig je hartslag bij, met een precisie die beter moet zijn dan de andere smartwatches op de markt, maar meet ook hoe je slaapt en hoeveel je loopt, rent of fietst. De weegschaal is daarnaast meer dan een apparaat om je gewicht te berekenen, want het analyseert je volledige lichaam op bijvoorbeeld het percentage lichaamsvet. Verder zijn er twee apparaten om je bloeddruk te meten en is er nog een oorthermometer. Hoewel er meerdere apparaten op de markt zijn die dergelijke mogelijkheden bieden, moet Philips het hebben van de verbindende factor met de HealthSuite-app.

Met de app kun je namelijk je progressie zien, door elementen als je hoeveelheid stappen, hartslag en gewicht te combineren. Vervolgens kun je doelen stellen en meer van je lichaam proberen te vragen terwijl de app daar feedback op geeft. Philips stelt dat de app je vervolgens persoonlijk kan coachen door je gedrag je analyseren en je te motiveren om weer aan de slag te gaan. De apparaten werken met de app al vanaf iOS 8. Vanaf deze maand wordt de Philips-smartwatch en de andere apparaten in de Verenigde Staten verkocht, maar later volgt ook Europa.

Bron: AppleInsider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu