Philips komt met eigen variant op iBeacon
Roel van Hout

Philips werkt aan een ‘slimme’ lamp, die in staat is om informatie over producten op basis van locatie naar smartphones te pushen. Dat klinkt verdacht veel als een iBeacon variant.

Bij Philips wordt er natuurlijk al jaren meer dan gewone spaarlampen ontwikkeld: neem bijvoorbeeld de Philips HUE-lampen (te zien op bovenstaande foto), waarvan de kleur met een app te programmeren is. De van oorsprong Eindhovense fabrikant doet daar nu nog een schepje bovenop door nog ‘slimmere’ lampen te ontwikkelen.

→ Lees meer over de iBeacon en wat je hiermee in de toekomst zult kunnen!

Deze lampen lijken een heuse iBeacon variant te gaan worden: de lampen zijn in staat om op basis van locatie informatie naar smartphones te pushen. Philips test de lampen op dit moment bij een winkel in het Duitse Düsseldorf. Als klanten daar een bijbehorende app openen, kunnen ze hun locatie in de winkel zien en zoeken op bepaalde producten, waarna de lampen voor een routebeschrijving zorgen.

Gebruikte technologie in Philips’ iBeacon variant is onbekend

Philips wil niet zeggen van welke technologie het gebruik maakt om de connectie tussen lamp en smartphone tot stand te brengen, maar heeft waarschijnlijk wel goud in handen door de koppeling tussen lamp en beacon: niet alleen is het plafond een goede plek voor een dergelijk apparaat (want het winkeloppervlak is goed en systematisch te dekken), maar het is ook nog eens energiezuinig.

Philips wil evenmin loslaten wanneer de technologie op meer plekken zal worden getest of ingezet, maar zeker is dat het bedrijf achter de schermen al aan het lobbyen is om als iBeacon alternatief te boek te komen staan.

Op onderstaande afbeelding (klik om te vergroten!) wordt de werking van Philips’ beacons duidelijk uitgelegd.

iBeacon alternatief

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.