Philips Hue onthult nieuwe slimme knop, slimme stekker en lampen

Lars Paijmans
5 september 2019, 10:59
2 min leestijd
Philips Hue onthult nieuwe slimme knop, slimme stekker en lampen

Tijdens elektronicabeurs IFA 2019 heeft Philips een aantal nieuwe Hue-producten onthuld. Hier zetten we ze voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Philips Hue-stekker en meer onthuld

De nieuwe producten zijn onthuld door Signify, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor Philips Hue-accessoires. Om het overzichtelijk te houden, lichten we ieder nieuw Hue-product hieronder kort uit.

1. Philips Hue Smart Plug

Deze slimme stekker van Philips verandert iedere normale lamp in een lamp die je aan je Hue-collectie kunt toevoegen. Dat betekent ook dat je deze lamp voortaan via Siri en HomeKit kunt bedienen.

Dat maakt van deze Smart Plug een handig alternatief voor mensen die niet al hun lampen in huis met Hue-lampen willen vervangen, maar ze wel slim willen kunnen bedienen. De Smart Plug van Philips kost 29,95 euro.

Philips Hue knop

2. Philips Hue Smart Button

Dit kleine knopje met het Hue-logo erop is bedoeld voor de momenten dat je geen telefoon bij de hand hebt of iemand anders je lampen wil bedienen. Door via de Hue-app een scène te koppelen aan de knop, kun je deze activeren door erop te drukken.

Houd de knop even ingedrukt om de lampen te dimmen of juist feller te laten schijnen. Je kunt ook instellen dat de lampen ’s ochtends automatisch fellere kleuren gebruiken en in de avonduren automatisch overschakelen op rustgevender licht. De Smart Button kost 19,95 euro per knop.

3. Vernieuwde draagbare Hue Go-lamp

De Hue Go bestaat al langer, maar wordt vernieuwd met een langere accuduur en een nieuwe functie: ondersteuning voor bluetooth. Daardoor kun je ook zonder Hue Bridge de lamp gebruiken met de speciale Hue bluetooth-app of met Amazon Alexa en de Google Assistent.

Helaas is een Bridge wel verplicht voor Apple HomeKit. Onlangs hebben we de eerste bluetooth-lampen van Philips getest. Onze bevindingen lees je in onderstaande review. De nieuwe Hue Go kost 79,95 euro.

Lees ook: Review: Philips Hue bluetooth-lampen zijn toegankelijk en beperkt tegelijk

4. Meerdere nieuwe Hue-lampen

Tot slot heeft Philips meerdere lampen in de Filament-serie gepresenteerd. Het ontwerp van deze lampen doet denken aan de ouderwetse gloeilampen en kun je bijvoorbeeld boven een tafel of bureau hangen.

Al deze accessoires en nieuwe lampen hebben ondersteuning voor Apple HomeKit, mits je een Hue Bridge hebt om je Apple-apparaten met de verlichting te laten communiceren.

Lees meer over HomeKit

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen