Philips voegt HomeKit-ondersteuning toe aan accessoires

Rutger Otto
3 oktober 2017, 17:11
1 min leestijd
Philips voegt HomeKit-ondersteuning toe aan accessoires

Philips heeft zijn Hue-accessoires een update gegeven, zodat ze ook werken met andere HomeKit-apparaten. Voortaan werken ook apparaten als de Hue Tap en de Hue Dimmer met Apples HomeKit.

Lees verder na de advertentie.

Update voor Hue-schakelaars

De update werd al verwacht, want Philips kondigde het tijdens de technologiebeurs IFA in Berlijn al aan. Vanaf dinsdag is hij daadwerkelijk door te voeren in de accessoires van Philips Hue. Nadat de producten van de nieuwe versie zijn voorzien, kun je schakelaars van Philips gebruiken om Apple Home-scenes te activeren.

Dat houdt in dat je met een druk op de knop apparaten kan bedienen die zijn aangesloten op Apples HomeKit. Denk aan verlichting, ventilatoren of andere slimme thuisapparaten. De bediening en configuratie verloopt via versie 2.16 van de Hue-app voor iOS. Via de instellingen koppel je accessoires vervolgens aan de Hue-schakelaars.

philips hue homekit

Vernieuwde Bridge

Hue-accessoires van Philips werkten bij release nog niet met HomeKit, maar in 2015 bracht het bedrijf wel een vernieuwde Hue Bridge uit waarmee het systeem werd ondersteund. Daarmee konden eigenaren hun Hue-lampen via een gekoppelde iPhone of iPad bedienen. Ook via spraakassistent Siri. Deze vernieuwde Bridge van Philips is dan ook nodig om gebruik te maken van de geüpdatete Hue-schakelaars en dimmers.

IKEA-lampen

Ook de slimme lampen Trådfri van IKEA werken binnenkort met HomeKit van Apple. Dankzij die update gaan de lampen werken met de bijhorende software, die je vervolgens kunt bedienen via de Woning-app en Siri. De prijs voor deze IKEA-lampen is in augustus nog verlaagd van 85 naar 80 euro. Daarbij zitten naast twee witte lampen ook een hub en een bedieningspaneeltje.

Lees ook onze IKEA Trådfri review

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen