‘Siri, doe de lampen aan’: Philips Hue krijgt HomeKit-ondersteuning

Redactie
5 oktober 2015, 16:11
1 min leestijd
‘Siri, doe de lampen aan’: Philips Hue krijgt HomeKit-ondersteuning

Het Hue-lichtsysteem van Philips krijgt deze week eindelijk ondersteuning voor HomeKit. Philips heeft aangekondigd dat de hiervoor benodigde Hue Bridge 2.0 vanaf morgen verkrijgbaar is.

Lees verder na de advertentie.

De Philips Hue Bridge met Apple HomeKit-ondersteuning ligt vanaf 6 oktober in de winkels in Europa en de Verenigde Staten. Met de Bridge kunnen maximaal vijftig Hue-lampen en tien accessoires aangestuurd worden met je iPhone, iPod Touch, iPad of Apple Watch. Dankzij de HomeKit-ondersteuning is het Hue-systeem ook met Siri te bedienen.

Vernieuwde Philips Hue-app

De Bridge is een vierkant apparaatje van 8,8 bij 8,8 bij 2,6 centimeter dat compatibel is met apparaten die draaien op iOS 8.0 of hoger. Dankzij de HomeKit-integratie kun je lampen met Siri aan- of uitzetten, maar ook specifieke commando’s geven of tijdschema’s ingeven in de vernieuwde Philips Hue-app. Ook kun je bijvoorbeeld aangeven hoe de lampgroepen verdeeld zijn, zodat ook commando’s als ‘Siri, doe de lamp in de badkamer aan’ mogelijk worden. Tot slot kunnen andere HomeKit-apparaten en -apps gekoppeld worden aan het lichtsysteem van Philips.

Of de eerdere versie van de Hue Bridge ook ondersteuning biedt voor de HomeKit is onduidelijk. Philips zegt wel deze te blijven voorzien van software-updates, maar wat dit betekent voor de integratie is onduidelijk. Aangezien Philips huidige Hue-gebruikers 33% korting biedt op de vernieuwde Bridge, lijkt het erop te wijzen dat dit niet zo gaat zijn. Geruchten gaan dat de nieuwe bridge 60 euro zal gaan kosten, wat neerkomt op 40 euro voor Hue-gebruikers die het systeem met hun iOS-apparaat willen aansturen. De Philips Hue Starterskit blijft gelijk in prijs en ligt dadelijk voor 200 euro in de winkels.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu