Philips Hue onthult bluetooth-lampen, deze herfst in Nederland

Florence Peeters
27 juni 2019, 17:03
2 min leestijd
Philips Hue onthult bluetooth-lampen, deze herfst in Nederland

Philips heeft een nieuw soort slimme lampen aan zijn Hue-collectie toegevoegd. De lampenfabrikant introduceert bluetooth-lampen, waar je geen Hue-Bridge meer voor nodig hebt om deze te verbinden. Daar zitten echter wel wat haken en ogen aan.

Lees verder na de advertentie.

Philips brengt slimme Hue bluetooth-lamp uit

Wie slimme lampen wilt, komt al gauw uit bij Philips Hue. De populaire peertjes zijn al langere tijd beschikbaar voor onder meer HomeKit, maar Philips komt nu met een nieuwe manier om de lampen te verbinden. De vernieuwde Philips Hue-lampen ondersteunen namelijk bluetooth, waardoor ze ook zonder Hue-Bridge werken. Je hoeft ze dan enkel in de lamp te draaien en ze verschijnen in de bijbehorende Philips Hue Bluetooth-app.

Philips Hue bluetooth-lamp

Toch zit er een aantal haken en ogen aan de uitvinding. Waar je met zo’n bridge tot wel 50 lampen kan toevoegen aan je huis, verbind je met bluetooth maximaal tien peertjes met elkaar. Bovendien moeten ze niet te ver uit elkaar zijn, omdat het bluetoothsignaal niet zo ver reikt. Heb je een groot huis met meerdere verdiepingen, is het belangrijk om te checken of de lampen goed reageren.

Gebruik je de lampen in combinatie met Philips eigen Hue-app, dan is er niets aan de hand. Wil je ze echter met Siri aansturen en/of aansluiten op HomeKit, kom je van een koude kermis thuis. Om ze te bedienen via HomeKit, heb je helaas alsnog een Bridge nodig. Ook als je ze met een bijbehorende afstandsbediening wilt aansturen, zul je zo’n verbinder moet aanschaffen.

Betaalbaar alternatief

Een voordeel is daarentegen dat deze nieuwe lijn de Philips Hue-accessoires wel een stuk betaalbaarder maakt. Omdat je nu sowieso een Hue-bridge nodig hebt om ze te verbinden, worden de lampen vooral in pakketten aangeboden. Hier ben je zo’n 100 tot 250 euro aan kwijt.

Philips Hue bluetooth-lamp

De bluetooth-lampen gaan los over de toonbank, omdat ze dus niet per se een Bridge nodig hebben om bediend te kunnen worden. De Hue-lampen zijn nu al verkrijgbaar in de VS en Canada en komen deze herfst naar Nederland. In eerste instantie komen er twee peer-modellen op de markt in drie uitvoeringen. De Philips Hue White kost 19,95 euro, de Hue White Ambience 29,95 euro en voor de Philips Hue White and Color betaal je 59,95 euro.

Philips is van plan om vanaf eind dit jaar nog meer Hue-modellen met bluetooth-connectiviteit uit te brengen. Het blijkt voor het bedrijf zelfs de nieuwe standaard, want het wil op termijn de meer dan 200 Hue-producten allemaal bluetooth-ondersteuning geven.

Philips Hue

Signify Netherlands B.V.

Gratis via App Store
Bronnen afbeeldingen: Signify, Signify
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu