Apple’s Phil Schiller praat over 16GB-iPhones en accuduur

Rutger Otto
10 juni 2015, 11:15
2 min leestijd
Apple’s Phil Schiller praat over 16GB-iPhones en accuduur

Phil Schiller, hoofd Marketing van Apple, schoof een dag na de WWDC aan bij een podcast, waar verschillende Apple-producten en -keuzes aan bod kwamen. Dat levert interessante uitspraken op.

Lees verder na de advertentie.

16GB is voor sommigen genoeg

Schiller was te gast bij John Gruber’s podcast genaamd The Talk Show. John Gruber is bekend van zijn website Daring Fireball, waar vaak relevante en rake teksten (en geruchten) rondom Apple worden geschreven. De aflevering staat nog niet online om te downloaden, maar de uitspraken zijn al wel vastgelegd aangezien het gesprek live werd uitgezonden.

Eén van de vragen van Gruber was of Apple niet beter meer opslagruimte aan de goedkoopste modellen zou kunnen toevoegen, omdat 16GB wellicht wat weinig is. Zeker nu apps groter worden. Toch ziet Gruber daar geen problemen in. “iCloud wordt belangrijker om documenten, foto’s, video’s en muziek in op te slaan”, zegt hij. “De meest prijsbewuste mensen hebben wellicht geen enorme lokale opslag nodig, omdat dit soort diensten het gemis prima opvangen.”

iphone 6 knoppen

Accu’s en de nieuwe Macbook

Gruber vroeg Schiller ook of het handhaven van de iPhone-dikte niet zou leiden tot een betere batterijduur. De iPhones worden alsmaar dunner, wellicht zou het efficiënter zijn als de ruimte die overblijft, omdat andere onderdelen kleiner worden, ingezet wordt voor een grotere accu. Maar volgens Schiller heeft Apple de ‘perfecte balans’ gevonden. “Een grotere batterij en meer dikte zorgt voor een zwaarder apparaat dat langer nodig heeft om op te laden”, zegt hij. “Apple moet altijd keuzes en offers maken, maar de keuzes zijn vaak geweldig.”

Als laatste geeft de Apple-topman toe dat de nieuwe Macbook met zijn nieuwe toetsenbord en één usb-c-aansluiting, niet voor iedereen is. Wel zegt hij dat het belangrijk is dat Apple ook dit soort producten maakt voor mensen die niet van alles in hun laptop hoeven te pluggen. Schiller wil graag dat Apple ‘risico’s neemt en agressief is’.

De volledige podcast zal binnenkort beschikbaar komen op Daring Fireball.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu