Apple-topman Phil Schiller: ‘Andere gezichtsscanners zijn bagger’

Rutger Otto
10 december 2017, 9:55
2 min leestijd
Apple-topman Phil Schiller: ‘Andere gezichtsscanners zijn bagger’

Phil Schiller vertelt in een interview meer over Face ID, augmented reality en het uitstellen van Apples nieuwe speaker: de HomePod.

Lees verder na de advertentie.

Phil Schiller interview

“They all stink”, zegt Schiller over gezichts- en irisscanners van andere smartphonemakers in een interview met Bright. “Andere methoden werken op geen enkele manier zoals Face ID voor ons moet werken.” Sinds de iPhone X ontbreekt de homeknop met Touch ID en is Face ID de manier om het toestel te ontgrendelen. Volgens Apple is deze techniek veiliger dan inloggen met een vingerafdruk.

Recent was er ophef dat Apple de informatie van Face ID met derde partijen deelde. Schiller drukt op het hart dat dit niet gebeurt. “Als je Face ID gebruikt, wordt er een algoritme gemaakt en versleuteld door Secure Enclave op je toestel”, zegt hij. “Geen enkele andere partij die gebruikmaakt van de camera, heeft toegang tot die data.” App-makers kunnen wel gebruikmaken van de API om de gezichtscamera te gebruiken om gezichtsbewegingen te volgen voor hun apps. Het gaat dan bijvoorbeeld om selfiemaskers. “Dat is iets anders dan Face ID.”

Lees ook: Hoe Apple Face ID zo veilig mogelijk maakt op de iPhone X

homepod alternatief

HomePod

Schiller sprak ook over het uitstellen van de HomePod, de slimme speaker van Apple. Deze maand zou hij verschijnen in de eerste landen (daar zit Nederland nog niet bij), maar het product werd uitgesteld naar begin 2018. “Daar balen we van”, zegt Schiller. “Maar we nemen de tijd om het goed te doen en om ervoor te zorgen dat de HomePod echt klaar is wanneer hij uitkomt.”

De HomePod moet vooral een ‘te gekke muziekervaring’ bieden. Daarnaast is de speaker nauw geïntegreerd met HomeKit, zodat gebruikers hun slimme apparaten via Siri kunnen aansturen. “HomePod speelt een belangrijke rol in de smarthome van de toekomst voor Apple”, zegt Schiller.

Naast de speaker spreekt de Apple-topman ook over de AirPods. “Zoveel klanten noemen het hun favoriete Apple-product ooit. Het zijn eigenlijk twee computers die je in je oren stopt.” Volgens Schiller komt er een ongelofelijke hoeveelheid technologie bij kijken.

Augmented Reality

Vooruit kijkend naar de toekomst haalt Schiller ook augmented reality nog even aan. Sinds iOS 11 biedt Apple ARKit, waarmee mensen via hun iPhone-camera virtuele objecten in de omgeving kunnen plaatsen. “Het is een perfecte toepassing voor een apparaat als de iPhone”, zegt Schiller. “Die de prestaties, camera’s en technologie aan boord heeft om hele goede AR te doen. Augmented Reality heeft de potentie om vrijwel elke grote software-categorie die bestaat te veranderen.”

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bright
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen