Persbeelden uitgelekt van Logitech-gamepad voor iPhone 5(S)
Wouter Nijsen

Via de bekende Twitter-lekker @evleaks zijn er persbeelden uitgelekt van de eerste Logitech-gamepad voor de iPhone 5(S). Ondersteuning voor gamepads is toegevoegd in iOS 7.

Met iOS 7 heeft Apple voor het eerst officiële ondersteuning voor gamepads en andersoortige controllers naar de iPhone gebracht. Dit is natuurlijk een welkome toevoeging voor iPhone-gebruikers die niet zo houden van spellen spelen via een touchscreen. In de meeste gevallen werkt dit immers prima, maar bij sommige games is het toch echt fijner om wat fysieke knoppen te hebben om in te drukken.

Logitech is voor zijn gamepad dus voor het pad gegaan waarbij het accessoire fysiek aan je iPhone wordt verbonden. iOS 7 biedt ook ondersteuning voor een verbinding via bluetooth. Daarmee is het technisch gezien mogelijk om zelfs meerdere controllers aan één iPhone (of iPad) te koppelen.

logitech-gamepad

Hoewel deze vroege persbeelden van de Logitech-gamepad er erg goed uitzien wat ons betreft, is het nog niet bekend wanneer het accessoire verkrijgbaar is en hoeveel hij moet gaan kosten. De foto’s laten al wel zien dat alle knoppen die je bij de meeste games nodig hebt aanwezig zijn in Logitechs product: een zogeheten vierpuntsdruktoets, vier actieknoppen en twee schouderknoppen. De iPhone is met de Logitech-gamepad alleen in landschapsmodus te gebruiken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.