De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Twitter laat Periscope-video’s vanuit de timeline bekijken

Rutger Otto
12 januari 2016, 13:59
2 min leestijd
Twitter laat Periscope-video’s vanuit de timeline bekijken

Twitter toont Periscope-uitzendingen vanaf nu live in de app. Gebruikers hoeven daarvoor niet langer door te klikken naar de Periscope-app.

Lees verder na de advertentie.

Periscope Twitter

Het wordt nog gemakkelijker om Periscope-streams te kunnen bekijken. Waar je voorheen op een link moest klikken om de app of de browserversie te openen, kun je voortaan gewoon uitzendingen bekijken vanuit de Twitter-app of -website. Dat moet Periscope weer een nieuwe impuls geven.

Hoewel je er niet zoveel meer van hoort als toen Periscope vorig jaar uitkwam, doet de app het nog steeds vrij goed. Volgens de dienst, die onder Twitter valt, zijn er sinds de lancering ruim 100 miljoen uitzendingen geweest. Onduidelijk is hoeveel actieve gebruikers de dienst heeft. Het trekken van kijkers wordt met deze update gemakkelijker gemaakt.

Meer kijkers voor livestreams

Twitter is de laatste jaren steeds meer een beeldend platform geworden. Over tweets zonder bijgevoegd plaatje kijk je snel heen en een link naar Periscope valt daardoor misschien niet heel erg op in een drukke tijdlijn. Nu worden streams echter direct in Twitter gezet en speelt hij automatisch af als je erlangs komt, weliswaar zonder geluid. Op die manier hoopt Periscope dat kijkers blijven hangen én introduceert de dienst aan mensen die het nog niet kennen, maar het ineens voorbij zien komen.

Kom je een Periscope-video tegen op je tijdlijn, dan kun je erop tikken om het beeld groter te maken. Op dat moment krijg je er ook geluid bij. Ook zie je op die manier comments en hartjes, maar wil je zelf liken of opmerkingen maken, dan moet je naar de Periscope-app. Dat doe je vanuit Twitter met één druk op de knop. Natuurlijk kun je deze streams vervolgens ook retweeten of er op reageren via Twitter.

Live is live

Video’s van Periscope verdwijnen na 24 uur vanzelf, maar zijn eigenlijk echt als livestreams bedoeld. Twitter is altijd al een medium geweest voor snelle nieuwsvoorziening, bijvoorbeeld bij grote evenementen of gebeurtenissen (waarbij onderscheid tussen feit en fictie maken soms lastig is). Door Periscope-filmpjes in de tijdlijn te laten afspelen, lees je niet alleen tweets van omstanders, maar kun je ook direct zelf meekijken. Zie je Periscope-streams nog niet in je tijdlijn, heb dan even geduld, want de functie wordt momenteel uitgerold.

Lees het laatste Twitter-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu