Aantal iPhone 5S gebruikers ligt op 3,8 procent
Roel van Hout

Het wereldwijde aantal iPhone 5S gebruikers ligt een maand na de release van het toestel op 3,8 procent.

Dat blijkt uit cijfers van analysebureau Localytics. Het percentage iPhone 5S gebruikers is daarmee meer dan twee keer zo groot als het percentage iPhone 5C gebruikers: dat ligt op 1,7 procent. Samen zorgen de nieuwe iPhones daarmee voor 5,5 procent van het totale aantal iPhones.

Zoals te zien in onderstaande tabel is de iPhone 5 met 39,8 procent nog verreweg de meest populaire iPhone, gevolgd door de iPhone 4S: deze maakt 32,9 procent van het totaal uit. De iPhone 4 is goed voor 20,2 procent van alle iPhones, terwijl 1,6 procent nog oudere toestellen betreft.

aantal iPhone 5S

Aantal iPhone 5S en 5C gebruikers gaat flink groeien

Natuurlijk zullen de nieuwe iPhones de komende maanden een flinke inhaalslag gaan maken. Komende vrijdag komen de toestellen uit in een derde serie landen, naar verluidt 15 november is de vierde serie aan de beurt en natuurlijk zijn ze sinds afgelopen vrijdag ook in Nederland en een serie andere landen te koop.

Waar kun je het beste terecht voor een nieuwe iPhone? We maakten een overzicht voor de iPhone 5C en iPhone 5S verkoop, en stelden ook een koopadvies op met abonnementen met een goedkope of zelfs gratis iPhone 5S en iPhone 5C.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.