Zo ziet de werkvloer eruit in de iPhone-fabriek van Pegatron

Lars Paijmans
25 april 2016, 14:03
2 min leestijd
Zo ziet de werkvloer eruit in de iPhone-fabriek van Pegatron

Je denkt er waarschijnlijk niet over na, maar de iPhone die jij dagelijks gebruikt is eerst in een fabriek zorgvuldig in elkaar gezet. Bloomberg kreeg een exclusief kijkje in een iPhone Pegatron-fabriek. Zo ziet het eruit.

Het is overigens geen toeval dat Apple en Pegatron de deuren van deze specifieke fabriek openen. Door een kijkje achter de schermen te geven, willen de twee laten zien dat klachten over extreme overuren verleden tijd zijn. Nieuwe procedures moesten ervoor zorgen dat de kwaliteit op de werkvloer verbeterde.

Lees verder na de advertentie.

Pegatron-Fabriek


Foto’s: Bloomberg

Achter de schermen bij een Pegatron fabriek

Uit de foto’s die Bloomberg maakte kun je zien dat in deze iPhone-fabriek meer dan vijftigduizend medewerkers in een gigantisch groot bedrijvencomplex werken. De fabrieken nemen verschillende gebouwen in gebruik, op een binnenplaats kunnen medewerkers pauzeren en is er zelfs plaats voor een brandweerkazerne en politiebureau.

Iedere ochtend klokken medewerkers in via gezichtsherkenning, terwijl ze een pasje over een scanner halen om door een poortje te kunnen lopen. Dit vraagt maar om twee seconden, en moet ervoor zorgen dat medewerkers geen extreme overuren meer maken.

Voordat een medewerker de Pegatron-fabriek mag betreden, lopen ze door metaaldetectors om te controleren of ze geen camera’s op zak hebben om nieuwe toestellen te lekken. Zodra het klokslag 9:20 uur is staat een productieteam van 320 man netjes in vier rijen opgesteld, terwijl ze tegelijk de teamleider een goede morgen wensen. Zes minuten later staan de aan de lopende band.

Pegatron-Fabriek

‘Er is niets veranderd’

Foxconn is de primaire fabrikant van iPhones, maar Apple laat Pegatron een steeds grotere rol spelen om zo het werk beter te verdelen. Hoewel de iPhone-fabriek van Pegatron er met de gezichtsscanner moet voorkomen dat werknemers lange overuren draaien, gebeurt dit volgens Li Qiang, directeur China Labor Watch, nog steeds. Hij vertelt de verslaggever dat die high tech scanners er vooral leuk uitzien, maar dat werknemers simpelweg over moeten werken om genoeg geld te verdienen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu