Nieuwe Pebble-smartwatch gaat razendsnel op Kickstarter

Rutger Otto
24 februari 2015, 16:58
1 min leestijd
Nieuwe Pebble-smartwatch gaat razendsnel op Kickstarter

Pebble heeft de opvolger van zijn succesvolle smartwatch aangekondigd. De Pebble Time had binnen twintig minuten het streefbedrag van 500 duizend dollar opgehaald.

Lees verder na de advertentie.

Pebble Time

De nieuwe Pebble-smartwatch heet Pebble Time en werkt samen met een iPhone die iOS 8 of hoger draait via een aparte app. Daarmee kunnen gebruikers notificaties van hun iPhone om hun pols ontvangen en gebruikmaken van meer dan 6.500 Pebble-apps en klokjes.

De Pebble Time is de eerste grote opvolger van de originele Pebble Watch. De grootste vernieuwing is dat de Pebble Time een kleurenscherm heeft. Dit is eveneens een e-paper-scherm dat zeer zuinig is – de accu belooft zo’n zeven dagen mee te gaan. Met 9,5 millimeter is hij ook ongeveer 20 procent dunner dan zijn voorganger. Via de microfoon werkt de wearable met spraakcommando’s en kunnen gebruikers reageren op sms’jes, WhatsApp of Gmail.

De Pebble Time maakt geen gebruik van een touchscreen, in plaats daarvan zijn er drie knoppen op de zijkant waarmee je door de menuutjes navigeert. De smartwatch is ook behoorlijk stevig: het scherm is voorzien van Gorilla Glass en hij kan tegen water.

Succes op Kickstarter

De smartwatch is iets veranderd qua design, maar het verschil is vooral in de software te zien, dat nu gebruikmaakt van vriendelijke animaties. De Pebble is te koop via Kickstarter, waar het na een halfuur al een miljoen dollar had opgehaald. Momenteel kost de goedkoopste Pebble Time 179 dollar (plus tien dollar verzendkosten). Uiteindelijk ligt de Pebble voor 199 dollar in de winkel.

De originele Pebble was ook al extreem populair op Kickstarter. De smartwatch haalde toen 10 miljoen dollar op in een maand. Dat bedrag lijkt voor de Pebble Time met nog een maand te gaan gemakkelijk haalbaar.

Lees ook het laatste nieuws over de Apple Watch

Bron: Kickstarter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu