Apple zit Pebble dwars: geen update voor de app

Rutger Otto
4 juni 2015, 10:48
2 min leestijd
Apple zit Pebble dwars: geen update voor de app

De eerste exemplaren van Pebble Time zijn inmiddels verzonden, maar iOS-gebruikers kunnen er nog geen gebruik van maken. De app wordt niet geüpdatet door Apple.

Lees verder na de advertentie.

Pebble Time-app

Pebble’s nieuwste smartwatch, de Pebble Time, is inmiddels op het punt dat hij verzonden kan worden. De smartwatch was eerder een enorm succes op Kickstarter, waar ruim 20 miljoen dollar werd opgehaald. Pebble loopt nu echter wel tegen problemen aan omdat Apple niet lijkt mee te werken.

Pebble heeft backers van de Pebble Time een update gestuurd, waarin staat dat de Pebble Time-app al sinds 22 mei in behandeling is. Apple neemt de tijd. De app werd begin mei bij de App Store ingediend en werd goedgekeurd op 18 mei. Daarna voerde Pebble nog een bug fix door op 22 mei, waarbij het om een versnelde procedure vroeg. Die kwam er niet.

Het idee van Pebble was om de bestaande Pebble-app voor iOS te updaten, zodat mensen met een iPhone er alvast mee aan de slag konden, maar ook dat zit er niet in. Volgens de maker kijkt Apple al ruim anderhalve maand naar de app, maar zit er geen schot in de zaak.

pebble time steel

Apple is langzaam

Waarom Apple de release van de Pebble-apps uitstelt is onduidelijk. Misschien doet Apple een beetje flauw omdat de Pebble concurreert met de Apple Watch. Anderzijds kan het ook dat de apps functies bevatten die indruisen tegen de regels van de App Store.

Pebble schakelt de hulp in van zijn gebruikers. Het bedrijf vraagt hen om contact op te nemen met Apple namens Pebble, via het feedbacksysteem, Twitter of Facebook. “Samen kunnen we vriendelijk ons verlangen uiten om een snelle goedkeuring van de app te bewerkstelligen via #FreeOurPebbleTime. Pebble hoopt dat veel mensen meedoen, zodat de Pebble Time-app snel in de App Store komt. Tot die tijd kunnen iPhone-bezitters nog geen gebruikmaken van de nieuwe smartwatch.

Lees het laatste Apple Watch-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu