Pebble lanceert Pebble 2, Pebble Time 2 en Pebble Core

Lars Paijmans
24 mei 2016, 17:01
2 min leestijd
Pebble lanceert Pebble 2, Pebble Time 2 en Pebble Core

Pebble laat de bezem door het aanbod van haar smartwatches gaan en komt met de Pebble 2, Pebble Time 2 en Pebble Core. De drie nieuwe wearables zijn vanaf nu verkrijgbaar op Kickstarter.

Lees verder na de advertentie.

Pebble 2, Pebble Time 2 en Pebble Core onthuld

Pebbles had met de eerste Pebble smartwatch een van de populairste Kickstarter-projecten ooit, dus verbaast het ons niet dat ook de Pebble 2, Time 2 en Pebble Core weer via crowdfunding gelanceerd worden. Zoals de namen al doen vermoeden zijn de Pebble 2 en Pebble Time 2 respectievelijk de opvolgers van de Pebble en Pebble Time. De oude modellen zullen na vandaag ook niet meer te koop zijn.

Pebble Time 2

Het (letterlijk) grote voordeel van de Time 2 is dat het scherm groter is gemaakt en de resolutie hoger is. Door de bezel een stuk kleiner te maken, wordt de smartwatch hierdoor niet ineens een stuk groter. Wat batterijduur betreft zijn zowel de Pebble 2 als Pebble Time 2 erg goed. De Pebble 2 houdt het een week uit op een enkele acculading, terwijl de Pebble Time 2 het zelfs tien dagen volhoudt.

Helemaal nieuw voor de twee horloges zijn de Actions: een nieuwe manier om snel toegang te krijgen tot je favoriete apps. Ontwikkelaars kunnen zelf deze Actions ontwikkelen voor de horloges.

Pebble Core

De Pebble 2 ziet er iets anders uit dan zijn voorganger, en vervangt de plastic coating met het stevige Corning Gorilla Glass. Ook is het horloge uitgerust met een microfoon. Het grote voordeel van de Pebble 2 ten opzichte van zijn voorganger is dat je er nu ook gezondheidsstatistieken als je slaap, hartslag en het aantal stappen mee kunt registreren.

Vooral deze hartslagmeter is volgens Pebble belangrijk, en zal ook in alle toekomstige Pebbles-Horloges te vinden zijn. Het bedrijf is ervan overtuigd dat het registeren van beweging en tracken van gezondheid de belangrijkste peiler van wearables.

Pebble Core

Naast de Pebble 2 en Time 2 voegt Pebble ook de Core toe aan het aanbod: een wearable die speciaal voor hardlopers bedoeld is. De core is geen smartwatch, maar kun je aan je kleding vastklikken. Ondanks het simpele uiterlijk kun je gewoon Spotify streamen, je locatie bijhouden met GPS en heeft een noodfunctie om snel je locatie door te sturen.

Pebble 2

De Pebble 2 is via Kickstarter beschikbaar voor 99 dollar (€88,-) terwijl je 169 dollar (151 euro) kwijt bent voor de Pebble Time 2. De Core kost 69 dollar (61 euro). Zoals het er nu uitziet worden de eerste exemplaren in november geleverd.

Bron: Kickstarter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu