Pebble-horloges houden je gezondheid bij met Pebble Health
Erwin Vogelaar

Pebble-horloges hebben door een nieuwe update toegang tot Pebble Health, een manier om je beweging en slaapritme bij te houden.

Pebble Health

Pebble introduceert vandaag Pebble Health, een manier om de gezondheid van de gebruiker in de gaten te houden. Het bedrijf is hiervoor een samenwerking met Stanford University aangegaan om slimme algoritmes te ontwikkelen. Je horloge kan nu zowel je sportactiviteiten als slaappatronen in de gaten houden.

Om je een doel te geven bij het sporten, moet je het met Pebble Health tegen jezelf opnemen. Je krijgt namelijk een grafiek van de afgelopen week te zien met hoeveel je bewogen en geslapen hebt, om het nu beter te doen. Door Pebble Health te combineren met Pebble Time kan de app tevens vertellen wanneer de ideale tijd is om te sporten, zonder je afspraken in de weg te staan.
Pebble Health
Er waren al wel third party-apps als Misfit of Jawbone om op Pebble-horloges soortgelijke informatie te krijgen, maar dit is dus niet meer nodig. Helaas krijgen de oudere versies van Pebble de Health-update niet. Dus mocht je nog een Pebble Classic of Pebble Classic Steel dragen, dan heb je de third party-apps nog wel nodig. Wel krijgen de twee oudere wearables sinds de update toegang tot de interface Timeline.

Om de nieuwe functies te krijgen moet je de Pebble updaten naar de nieuwste versie, dat is firmware 3.8. Dit doe je door naar de Pebble-app op je iPhone te gaan.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.