‘Paypal werkt aan betaling met Touch ID voor iOS 8’

Rutger Otto
6 juni 2014, 11:14
1 min leestijd
‘Paypal werkt aan betaling met Touch ID voor iOS 8’

Nu Apple hun Touch ID API heeft opengesteld, kunnen ook andere ontwikkelaars dan zijzelf met de vingerafdrukscanner aan de slag. PayPal zou betalingen met Touch ID al gaan toevoegen in haar apps, Nederlandse banken reageren iets meer terughoudend.

paypal touch idBronnen melden aan Business Insider dat PayPal Touch ID vingerafdrukherkenning toe gaat voegen aan de mobiele apps. PayPal heeft een aantal ontwikkelaars naar een WWDC-sessie gestuurd om te zien hoe Touch ID precies werkt. Dat geeft in elk geval aan dat PayPal interesse toont in de technologie.

Reactie van Nederlandse banken

Nederlandse banken zeggen eveneens geïnteresseerd te zijn in de ontwikkelingen. Een rondvraag langs de banken Rabobank, ING en ABN AMRO leverde antwoorden van dezelfde strekking op: “We volgen de ontwikkelingen op de voet, maar kunnen nu nog niets concreets hieromtrent zeggen.” Hilbert Bredemeijer, woordvoerder van SNS Reaal, zegt de technologie eveneens te volgen. “We vinden het een zeer interessante en gebruiksvriendelijke oplossing: We moeten echter nog een nader onderzoek op oa het gebied van beveiliging verrichten voordat we een definitieve beslissing gaan nemen of we de Toch ID gaan gebruiken.”

Waar je Touch ID mee kan gebruiken

Vooralsnog is de vingerafdrukscanner alleen nog beschikbaar voor mensen met een iPhone 5S, maar waarschijnlijk introduceert Apple Touch ID vanaf nu in alle aankomende toestellen, zoals de iPhone 6, de nieuwe iPads en misschien zelfs iPod touch. Apple gebruikt de vingerscanner al als verificatiemiddel om betalingen te doen op iTunes en in de App Store en Kiosk. De integratie in apps van banken of PayPal is dus een logische volgende stap.

Lees meer Touch ID nieuws

Categorieën: Geruchten, iOS
Spotlight: Touch ID

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's