Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Zo maak je simpel geld over met PayPal.Me op de iPhone

Rutger Otto
1 september 2015, 18:55
2 min leestijd
Zo maak je simpel geld over met PayPal.Me op de iPhone

PayPal heeft een nieuw platform in het leven geroepen waarmee het simpeler moet worden om geld naar vrienden en familie te verzenden.

Lees verder na de advertentie.

PayPal.Me

Gebruikers van PayPal kunnen vanaf nu via een nieuw systeem gemakkelijker geld overmaken via de smartphone. Het nieuwe platform heet PayPal.Me en op die website kun je een eigen profiel aanmaken die aan je PayPay-account wordt gekoppeld. Je krijgt dan een gepersonaliseerde url die je met anderen kunt delen via sms, e-mail of een sociaal platform naar keuze.

PayPal.Me is sinds dinsdag live en direct beschikbaar in Nederland. Het was natuurlijk altijd al mogelijk om PayPal te gebruiken om geld te verzenden, maar dit platform is gericht op mobiele gebruikers en maakt het veel gemakkelijker om jouw accountgegevens te delen. De dienst zal naast bestaande PayPal-producten blijven bestaan.

paypal.me

Account maken en gebruiken

Via de website PayPal.Me kun je een gebruikersnaam aanmaken, dat kan alles zijn. Daarna koppel je hem aan je PayPal-account. Je hebt nu een eigen link (paypal.me/gebruikersnaam) die je met anderen kunt delen. Door achter je gebruikersnaam nog een bedrag toe te voegen (bijvoorbeeld paypal.me/gebruikersnaam/25 voor 25 euro), wordt er direct een bedrag aan vast gehangen. Dan kan de ontvanger van jouw link het direct overmaken via PayPal. Vul je geen bedrag in, dan kan de ontvanger het zelf bepalen.

Heb je bijvoorbeeld concertkaartjes gekocht voor meerdere mensen, dan stuur je voortaan gewoon de gepersonaliseerde link naar hen toe, zodat ze je meteen geld kunnen sturen. Er zijn natuurlijk alternatieven waarmee je hetzelfde kunt doen, maar deze website werkt heel snel en gemakkelijk. Het kost minder stappen om via PayPal.Me geld over te maken dan met andere PayPal-diensten.

Online betalen

“Nu conversaties vaker digitaal plaatsvinden moeten we ook peer-to-peer betalingen gemakkelijker maken”, zegt PayPal topman Meron Colbeci. Ook andere bedrijven zijn met dit soort directe digitale betalingsvormen bezig. Zo werkt ook Facebook aan een manier om vrienden via Messenger te betalen. Ook bedrijven als Google en Snapchat zijn ermee bezig.

Lees ook het laatste Apple-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu