Nieuw betaalplatform Payconiq laat je online, onderweg en onderling betalen

Lars Paijmans
20 april 2017, 10:47
1 min leestijd
Nieuw betaalplatform Payconiq laat je online, onderweg en onderling betalen

ABN AMRO, ING, Rabobank en andere grote banken bundelen hun krachten om een nieuwe betaaldienst te lanceren: Payconiq.

Payconiq vanaf deze zomer in Nederland

Het nieuwe betaalplatform wordt via een blog op de website van Payconiq aangekondigd. In de loop van de zomer kunnen we met de nieuwe dienst aan de slag, die direct ondersteund wordt door ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank en SNS. Het dienst moet zich onderscheiden omdat je er zowel online, onderweg en onderling mee kunt betalen.

De bijbehorende iOS- en Android-app wordt direct gekoppeld aan je betaalrekening, zodat je er gemakkelijk mee kunt afrekenen. Door het telefoonnummer van vrienden en familieleden te gebruiken, hoef je met Payconiq geen IBAN-nummers meer te onthouden.

Payconiq

Online betaal je door een QR-code in te scannen of via een directe link met de app te betalen. Deelnemende winkels zie je op basis van je locatie in de app verschijnen. Zo hoopt Payconiq op drie manieren de gebruiker tegemoet te komen.

Succesvol getest in België

Dat Payconiq potentie heeft, is al bewezen door de 25.000 winkeliers die de dienst in België gebruiken. Bij onze zuiderburen ondersteunen ING, KBC, CBC en Belfius de dienst al. Hoewel de iOS-app dus al in de App Store staat, werkt deze nog niet in Nederland.

Uiteindelijk wil de betaal-app ook andere Europese landen gaan veroveren. Hiermee lopen de banken vooruit op nieuwe Europese regels die eind 2018 ingaan. Deze regels maken het straks mogelijk voor consumenten om derde partijen toestemming te geven om betaalgegevens op te vragen bij een bank.

Bron: Payconiq
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's