Apple heeft rechtszaak aan de broek voor gps-functie in Apple Watch

Rutger Otto
21 oktober 2017, 13:23
2 min leestijd
Apple heeft rechtszaak aan de broek voor gps-functie in Apple Watch

De zogeheten ‘patenttrol’ Uniloc heeft weer een rechtszaak aangespannen tegen Apple. Dit keer claimt Uniloc dat er inbreuk is gemaakt op meerdere patenten van het bedrijf in de Apple Watch, waaronder de gps-functie.

Lees verder na de advertentie.

Patentzaak Apple Watch

Uniloc schrijft dat Apple zonder overeenkomst patenten van het bedrijf gebruikt in de Watch. Het gaat om een patent dat is bedacht door Jack Stubbs van het bedrijf Paragon Solutions. Het systeem beschrijft een ‘Monitorsysteem voor oefeningen’. Daarin staat ook dat de gps-locatie van een wearable kan worden bijgehouden en daar richt Uniloc zijn pijlen op.

Het bedrijf wordt ook wel patenttrol genoemd, omdat het een portfolio van octrooien heeft opgebouwd waarmee het andere bedrijven kan aanklagen. Zelf omschrijft het Australische Uniloc Corporation zich als een computerbeveiligingsbedrijf dat kopieën wil tegengaan. Uniloc had het al vaker aan de stok met Apple en andere techbedrijven als Microsoft en Mojang, de maker van Minecraft.

Apple Watch Series 3 review

Apple Watch met gps

De gps-functie is vanaf de Apple Watch Series 2 op de smartwatch van Apple te vinden. Het is niet duidelijk in hoeverre de patentzaak daadwerkelijk van toepassing is. De wearable komt overeen door functies als gps en het opslaan van de hartslag, maar het patent beschrijft het display van de gadget als aparte module die losgemaakt kan worden. De Apple Watch is één geheel.

→ Lees ook onze Apple Watch Series 3 review

Animoji

Tegen Apple werd deze week ook een andere rechtszaak aangespannen. Ontwikkelaar Enrique Bonansea verzon de merknaam Animoji in 2014 en registreerde het merk in 2015. Volgens hem gebruikt Apple de term nu alsnog voor de iPhone X, terwijl hij niet akkoord is gegaan met de verkoop van de naam.

Apple had kunnen weten dat Animoji bestond, omdat de ontwikkelaar een app met dezelfde naam in de App Store heeft staan. Ook claimt hij dat Apple heeft geprobeerd om het woord te kopen, maar daarmee ging Bonansea niet akkoord. De ontwikkelaar eist een schadevergoeding.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen