Wapenstilstand Apple en Samsung lijkt in zicht

Gijs Ettes
19 mei 2014, 15:00
1 min leestijd
Wapenstilstand Apple en Samsung lijkt in zicht

Er is mogelijk een wapenstilstand in zicht in de slepende patentstrijd tussen Apple en Samsung. Beide elektronicafabrikanten zouden buiten de rechtszaal om overleggen hoe ze de wereldwijde rechtszaken die nu nog lopen, kunnen beëindigen. De bedrijven zouden royalty’s willen betalen voor het gebruik van elkaars patenten, zo schrijft The Korea Times.

Lees verder na de advertentie.

Apple en Samsung

Afgelopen vrijdag maakten Apple en Google nog bekend de wapens neer te hebben gelegd in hun patentoorlog, die dateert uit 2010 toen Motorola, dat door Google werd overgenomen, en Apple begonnen te ruziën over patenten. De bedrijven zouden vanaf nu willen samenwerken om het Amerikaanse patentensysteem te hervormen. Mogelijk dat Samsung eenzelfde afspraak met Apple wil maken, om zo te voorkomen dat het in de toekomst wederom een flink bedrag aan schadevergoeding moet betalen.

Apple en Samsung moeten bloeden vanwege patentschending

Begin deze maand oordeelde de Amerikaanse rechtbank immers dat Samsung bijna 120 miljoen dollar aan Apple moet betalen voor het onrechtmatige gebruik van patenten. Aanvankelijk vroeg Apple om 40 dollar (omgerekend 29 euro) compensatie per verkocht Samsung-apparaat, waarmee het totaalbedrag zou kunnen oplopen tot 2 miljard dollar. Apple zag uiteindelijk “slechts” vijf procent van dat bedrag terug in het eindoordeel van de rechtbank.

Apple kwam zelf ook niet geheel schadevrij uit de rechtszaak: het bedrijf uit Cupertino werd schuldig bevonden aan twee claims van Samsung, waaronder de wijze waarop video’s en foto’s worden gesorteerd.  Apple moet Samsung ruim 158.000 dollar betalen, maar dat lijkt wisselgeld vergeleken met de schadevergoeding die Samsung betaalt.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu