Patentstrijd: Apple en Samsung niet tot schikking gekomen
Redactie

Na een ‘staakt-het-vuren oproep’ van de Amerikaanse rechter Lucy Koh zijn Samsung en Apple gaan praten over de eeuwige patentstrijd tussen de bedrijven, echter heeft het gesprek geen baad gehad. De situatie is onveranderd hetzelfde gebleven.

Donderdag (Amerikaanse tijd) bleek dat er geen schikking tot stand was gekomen in de zaak. Na een goede poging van Koh om de bedrijven nader tot elkaar te laten komen, heeft de rechter zelfs aangeboden om als bemiddelaar op te treden, helaas zonder effect.

afbeelding

Eindeloze rechtszaken

Na een andere aanpak van de rechter in één van de eindeloze rechtszaken hoopte velen dat de bedrijven eindelijk een stapje nader tot elkaar zouden doen. Zo ook Koh:

“Ik neem aan dat er geen verdere onderhandelingen zijn geweest? Of in ieder geval geen onderhandelingen die ergens heen gegaan zijn.”

Ter bevestiging dat er geen schot in de zaken zit laat Apple’s advocaat weten dat er nog steeds geen nieuws te melden is.

Koh heeft ondertussen ook twee zaken rondom spraakbesturing Siri geprobeerd samen te brengen tot één zaak om een betere uitspraak te kunnen doen. Apple probeert dit uit alle macht tegen te houden omdat het om andere patenten gaat, terwijl Samsung naar eigenzegge juist heel veel overlap ziet.

“Ik weet niet of we wel twee zaken nodig hebben”, aldus Koh.

Op zeven maart zal er een beslissing worden genomen over hoe de zaken worden afgehandeld.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.