Patent: Zonnecellen op de iPhone
Redactie

Er zijn deze week weer enkele patenten van Apple naar voren gekomen. Één van deze patenten gaat over het gebruik van zonnecellen voorop een iPhone. Met deze zonnecellen kan je de iPhone opladen zonder dat je een snoer of stopcontact nodig hebt. Dit lijkt niet zo spectaculair, want er bestaan al telefoons die dit hebben, maar het patent bevat meer dan alleen het zonnecel-idee.

Automatisch opladen als het nodig is

Het patent beschrijft ook dat de iPhone de zonnecel zelf kan inschakelen als het nodig is. Zo kan de iPhone bijvoorbeeld bepalen om op te gaan laden als de batterij nog maar voor 30% vol is, maar ook als er voldoende licht is. Dit maakt de techniek gelijk een stuk interessanter, want op deze manier hoef je zelf niet na te denken wanneer je de zonnecel moet aanzetten.

De plaats van de zonnecel

Het is nog onduidelijk waarom Apple in het patent de zonnecel voorop de iPhone plaatst. Het is duidelijk dat de voorkant van de iPhone het meeste licht opvangt op een dag, maar een zonnecel moet op dit moment vrij groot zijn om een normale spanning te leveren. Het is dus nog een grote vraag hoe Apple genoeg stroom uit de kleine cellen gaat halen om de iPhone op te laden.

Bron: AppleInsider

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.