Toekomstige iPhone heeft mogelijk geen schermranden

Gijs Ettes
12 februari 2015, 15:39
1 min leestijd
Toekomstige iPhone heeft mogelijk geen schermranden

Apple heeft een patent aangevraagd op elektronisch apparaat met een randloos scherm dat volledig over de behuizing loopt. Ook van fysieke knoppen op het toestel is geen sprake.

Lees verder na de advertentie.

Randloze iPhone in aantocht?

randloze iPhone

De huidige generatie iPhones heeft nog duidelijk zichtbare schermranden, die vooral boven en onder het display vrij breed zijn. Dat is ook wel nodig, omdat anders de telefoonspeaker, sensoren en de kenmerkende homeknop lastig zijn te implementeren in het toestel. Uit een nieuw patent van Apple blijkt echter dat het bedrijf ook denkt aan toekomstige producten die volledig uit een scherm bestaan. Mogelijk kunnen we in de (verre) toekomst aan de slag met een randloze iPhone.

Te zien in de schetsen is een toestel dat lijkt op een vierde generatie iPod nano, maar dan met enkel virtuele knoppen. Het display dat wordt voorgesteld is flexibel, zodat het gemakkelijk om de behuizing van het toestel gelegd kan worden. Het is niet de eerste keer dat Apple een patent voor een flexibel, omhullend display heeft gepubliceerd, maar nog nooit was de beschrijving ervan zo uitgebreid.

Lange tijd gingen geruchten dat de iPhone 6 al zou beschikken over een randloos scherm. Ook zou het voorzien zijn van een laagje krasbestendig saffierglas. Uiteindelijk bleef het bij schermen van 4,7 en 5,5 inch (voor de iPhone 6 Plus) met relatief brede bezels en een beschermlaag van Gorilla Glass, maar mogelijk komt daar in de toekomst verandering in. Echt zeker weten doen we dat uiteraard niet, omdat interessante patenten die Apple in het verleden publiceerde natuurlijk niet allemaal werkelijkheid zijn geworden.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu