Patent op 3D-bril voor de iPhone voor Apple

Redactie
16 april 2010, 14:39
1 min leestijd
Patent op 3D-bril voor de iPhone voor Apple

Apple vraagt vaker vernieuwende patenten aan (en krijgt deze ook) waarmee op korte termijn niks gedaan wordt. Toch is het interessant om te bekijken welk patent Apple nu weer heeft verkregen, zo kan de huidige generatie bijvoorbeeld zien wat hun te wachten staat bij hun (klein)kinderen.
Begin April heeft Apple het allang aangevraagde patent voor een speciale 3D-bril gekregen.

3D en iPhone

Met de bril kan, volgens het patent, driedimensionale beelden aan de drager worden doorgegeven. Om precies te zijn, een vervormd beeld met rode en blauwe strepen. Dit zetten de hersenen van mensen om in een driedimensionaal beeld, je ziet dus tweedimensionaal, maar je dénkt dat je driedimensionaal ziet.

In de bril wordt een iPhone/iPod Touch (een iPad zal wel niet passen) geschoven. Apple heeft aan alles gedacht, geen geknoei met draadjes omdat er een speaker in de bril zit ingebouwd. Ook hoef je niet bang te zijn dat je afgezonderd bent van de buitenwereld, via een klein venstertje kan je zien wat er in je omgeving wordt uitgespookt.

patent 3d bril iphone apple

Beginnen je handen te jeuken van dit patent? Wacht maar rustig af, over 20 jaar kan je stiekem die van je (klein)kind lenen!

Via: Tweakers

Spotlights: Apple, Patent

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday