‘Nieuw patent hint op fitnesstracker van Apple’
Gijs Ettes

Een nieuw Apple patent wijst erop dat het bedrijf mogelijk werkt aan een apparaat dat je activiteiten en bewegingen kan vastleggen. Het patent beschrijft een slimme stappenteller die om een pols gedragen kan worden en automatisch zijn locatie op je lichaam vaststelt. Middels geavanceerde algoritmen voorkomt de Apple fitnesstracker dat deze gezette stappen mist.

‘Apple fitnesstracker komt eraan’

Apple fitnesstrackerHet lijkt er sterk op dat Apple in ieder geval fitnesstrackers overweegt of een ander soort wearable die je bewegingen registreert. Al maanden gaan geruchten over de nog onaangekondigde iWatch van Apple, die deels worden gevoed door een aantal nieuwe medewerkers dat het bedrijf in dienst heeft genomen.

Naar verluidt werken er momenteel zo’n 200 mensen aan de ontwikkeling van de iWatch, waaronder de Nederlandse slaapexpert Roy J.E.M Raymann, voorheen actief bij Philips Research. Raymann heeft veel ervaring met draagbare apparatuur en sensoren om slaap te onderzoeken, wat erop duidt dat het accessoire mogelijk het slaapritme van de drager kan monitoren.

We verwachten dat de iWatch – mocht het apparaat zo gaan heten – een combinatie wordt van een smartwatch en een fitnesstracker. Diverse concepten, zoals hierboven te zien, gaan uit van een compacte polsband met een klein touchscreen dat menu-items en meldingen weergeeft.

Lees meer over de iWatch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.