Patent: Contactpersonen op je springboard
Redactie

Uit een nieuw patent blijkt dat Apple bezig is met nieuwe opties voor het springboard. Op dit moment kan je applicatie- en webpagina-icoontjes toevoegen aan je springboard, maar als Apple dit patent uitwerkt kan je binnenkort ook contact-iconen aan je menu toevoegen. Dit icoontje kan linken naar een telefoonnummer, naar sms-berichten of naar een applicatie.

Meer dan alleen snel bellen

De contactpersonen-icoontjes kunnen volgens het patent meer dan alleen doorlinken naar een telefoonnummer. Dit maakt de toekomstige toepassing nu al beter dan applicaties zoals ‘Call Mom‘. Daarnaast zal elk icoontje een afbeelding zijn die je zelf kan kiezen. Je kan bijvoorbeeld een stukje uit een foto knippen waarop het hoofd van de contactpersoon op staat.

Toepassingen

Hieronder staan enkele toepassingen:

 • Een icoontje met het hoofd van je oma die naar haar telefoonnummer linkt.
 • Een icoontje met het hoofd van een vriend met een iPhone die naar Ping! linkt.
 • Een icoontje met het hoofd van je broer dat naar zijn berichten linkt.
 • Een icoontje met het hoofd van je zakenpartner die naar zijn e-mails of agenda linkt.

Er zijn naast deze toepassingen nog tientallen toepassingen te verzinnen. Eigenlijk is dit onmisbaar voor de snelle iPhone-gebruiker, want op deze manier hoef je nooit meer vrienden en familie te zoeken in een lange lijst met contactpersonen.

Bron: iClarified

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Dennis

  Handig, zal Apple het nu ook eindelijk mogelijk maken om meer dan 4 iconen in je dock te plaatsen? Op de bovenstaande afbeelding staan er namelijk al 5 in de Dock!
  Ik hoop tevens dat je dadelijk ook verticaal kunt scrollen op je springboard. Kun je bijvoorbeeld ALLE App’s met Apple nieuws onder elkaar zetten. Maar dat wel dat je helemaal bovenaan je springboard een tekst(groep) kunt neerzetten om je applicaties te ordenen. We zien het vanzelf!

 • Jan van Kampen

  Ik zie die 5 hokjes staan, maar dat is niet de dock. Dat is denk het contact-kaartje… Het laatste icoontje ‘more’ wordt namelijk vaker gebruikt op de iphone.