Patent: Augmented Reality met infrarood

Gisteren heeft Apple een nieuw patent ingediend. Dit patent gaat over de rol die infrarood kan spelen in combinatie met een camera. Door een combinatie van software en hardware kunnen bioscopen bijvoorbeeld voorkomen dat een film met een camera wordt opgenomen. Een voorwaarde is dan natuurlijk wel dat iedereen een nieuwe, intelligente camera in zijn smartphone heeft.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dataoverdracht

De blokkade van de camera is niet het enige dat mogelijk is met infrarood. In dierentuinen zouden bijvoorbeeld kleine apparaatjes geplaatst kunnen worden die een signaal uitzenden met data. Hierdoor kan je extra informatie over de dieren op je scherm krijgen als je je camera op het verblijf van een diersoort richt.

Nieuwe mogelijkheid voor Augmented Reality

Bij een juiste toepassing kan uit dit patent een nieuwe manier van Augmented Reality ontstaan. Als dit patent gaat leiden tot een open standaard, zullen veel bedrijven dit gaan toepassen. Onder andere bij musea, dierentuinen, wandelroutes en scholen zijn de toepassingen bodemloos.

Meer over dit patent lees je op Patently Apple.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.