Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Parrot RNB 6 maakt oude auto’s slim met CarPlay

Rutger Otto
5 januari 2015, 10:45
2 min leestijd
Parrot RNB 6 maakt oude auto’s slim met CarPlay

In sommige auto’s is het al te vinden, maar Apple begint dit jaar echt met een grootse uitrol van CarPlay in nieuwe auto’s. Mensen met oudere modellen kunnen hun hart ophalen met de CarPlay-oplossing van Parrot.

Lees verder na de advertentie.

Slimme auto’s

Auto’s worden almaar slimmer en de grootste veranderingen vinden momenteel plaats op het dashboard, door er een smartphone aan te koppelen. Dat kan ook met de iPhone en Apple heeft al samenwerkingen gesloten met tientallen autoproducenten om CarPlay in nieuwe modellen aan te kunnen bieden. Maar ook mensen met een oudere auto kunnen straks met de gemakken van Apple’s ‘iOS in the car’ rondrijden, dankzij Parrot.

Parrot CarPlay

Fabrikant Parrot heeft een oplossing bedacht voor oudere auto’s. Een dashboard dat je zelf kunt inbouwen en dat capabel is om CarPlay te draaien. Deze RNB6, zoals het apparaatje heet, werd tijdens de CES 2015 getoond. Hij heeft een 7-inch touchscreen in 720p en biedt naast CarPlay-ondersteuning ook Siri Eyes Free aan. Daarmee kun je je ogen op de weg houden, terwijl Siri belangrijke zaken voorleest. Deze functie is echter nog niet in het Nederlands beschikbaar.

De Parrot RNB6 werkt met bluetooth 4.0 en heeft wifi-ondersteuning. Daarnaast heeft het aansluitingen voor GPS, HDMI, een microfoon, ethernet en usb-apparaten. Wat het apparaat gaat kosten is nog onbekend, hij komt in de tweede helft van 2015 op de markt.

CarPlay

CarPlay is het systeem waarmee Apple iOS naar de auto probeert te brengen. Omdat de iPhone aan het dashboard is te koppelen, worden chauffeurs minder afgeleid door hun telefoon. Is er iets wat ze moeten weten, kunnen ze beroep doen op Siri. Via spraakcommando’s kun je bijvoorbeeld de muziek veranderen of iemand een mailtje of sms’je sturen.

Lees meer over CarPlay

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu