Papieren Apple Store-tas is nu een beschermd patent

Erwin Vogelaar
3 mei 2017, 20:28
2 min leestijd

Een patent voor de bekende papieren Apple Store-tas is eindelijk toegekend aan Apple. Het bedrijf diende het patent al in juli 2016 in.

Lees verder na de advertentie.

Papieren Apple Store-tas

Niet elk patent van Apple gaat over de volgende iPhone, iPad, zelfrijdende auto of ander spannend project. Soms gaat het om iets heel simpels zoals een tas. Zodra je iets koopt in de Apple Store, krijg je een papieren tas met twee hengsels mee naar huis om je nieuwe aankoop te dragen. In juli vorig jaar heeft Apple een patent aangevraagd voor deze tas en pas nu is dit toegewezen. Hoewel de tas simpel lijkt, zit er toch meer achter dan je zou denken.

papieren apple store-tas

Er is namelijk een reden waarom je de tas liever niet direct weggooit, terwijl je dat bij andere winkeltasjes wel doet. Er hebben namelijk maar liefst 22 mensen aan deze specifieke tas gewerkt, waaronder Jony Ive. Samen zijn ze tot een tas gekomen waar niet alleen een Apple-product veilig in vervoerd kan worden, maar dat op zichzelf eigenlijk ook een stijlvol Apple-product is.

Dit betekent overigens niet dat Apple de tas los gaat verkopen. Het patent zal voornamelijk bedoeld zijn om anderen te weerhouden Apple aan te klagen voor hun tassen en om ervoor te zorgen dat niemand de tas kopieert.

Van plastic naar papier

Voor 2016 werden er nog voornamelijk plastic tassen gebruikt in de Apple Store. Omdat Apple veel bezig is met het milieu, heeft het besloten volledig over te gaan op papier. Wel met een versteviging in de tas, zodat er geen scheuren ontstaan.

In Nederland geldt sinds 1 januari 2016 al een verbod op gratis plastic tassen in winkels. Voor de wereldwijde omschakeling naar de papieren tas op 15 april 2016, schreef Apple het volgende: “Het is aan ons om de wereld beter achter te laten dan dat we hem aantroffen. Dat doen we één tas tegelijk.”

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Slashgear
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen