Panorama functie voor iPhone 5 en iPhone 4S
Redactie

Het is nog even wachten tot de iPhone 5 in Nederland in de winkels ligt, maar het is alvast handig om te weten dat de nieuwste smartphone van Apple is voorzien van een panorama functie.

28 megapixels

Met de panorama functie is het heel simpel om met de iPhone 5 een panoramafoto te maken tot 28 megapixels. De functie komt trouwens ook voor de iPhone 4S beschikbaar na het installeren an iOS6. Op 19 september komt de definitieve versie van iOS 6 uit, maar je kunt nu alvast iOS  6 Golden Master gebruiken op je iPhone 4S. Om een panoramafoto te maken moet je de iPhone in verticale richting houden en deze langs het te fotograferen onderwerp bewegen.

Makkelijk te gebruiken

Wie al een iPhone heeft kan ook met de 360 Panorama applicatie dergelijke foto’s maken net als met de AutoStitch app. Maar de nieuwe functie op de iPhone 5 is wel echt eenvoudig in gebruik. Je hoeft namelijk niet aldoor achter elkaar op de fotoknop te klikken, maar alleen maar de iPhone te bewegen. Vervolgens wordt er een naadloze foto gerealiseerd doordat de camera app, gyroscoop en A6 chip samenwerken. De panoramafunctie activeer je door bij het maken van een foto via Opties naar Panorama te gaan.

Het maken van panoramafoto’s is niet alleen een uitkomst om een prachtig beeld van een landschap of kustlijn te maken, maar ook voor het maken van een grote groepsfoto, waarbij niemand buiten beeld moet vallen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.