Onderzoek: ‘T-Mobile heeft het beste mobiele netwerk van Nederland’

Lars Paijmans
20 april 2017, 12:26
1 min leestijd
Onderzoek: ‘T-Mobile heeft het beste mobiele netwerk van Nederland’

De vier grootste Nederlandse telefoonaanbieders gaan nek aan nek in een groot jaarlijks onderzoek op het gebied van mobiele netwerken. Wie komt als winnaar uit de P3 mobiel netwerktest?

Lees verder na de advertentie.

P3 mobiel netwerktest: Nederland aan de top

Ieder jaar zet het Duitse adviesbureau P3 in samenwerking met Connect de kwaliteit van mobiele netwerken op een rijtje. Hiervoor zijn 17 grote en 19 kleine steden bezocht, inclusief de tussenwegen. Een flinke tocht, die in totaal een gebied beslaat waar 5,1 miljoen mobiele gebruikers gebruik van maken.

Om de kwaliteit van het netwerk te testen keek P3 Connect naast gesprekskwaliteit ook naar de internetsnelheid en hoe gemakkelijk kleine bestanden kunnen worden verstuurd en ontvangen.

P3 Connect

Uit de resultaten blijkt dat je er in Nederland warmpjes bij zit, ongeacht of je Vodafone, Tele2, T-Mobile of KPN gebruikt. De vier grootste providers vallen in de categorie ‘zeer goed’ met kleine onderlinge verschillen. Zo komt T-Mobile binnen op de eerste plaats van 956 punten uit 1000, gevolgd door Vodafone met 931 punten. KPN en Tele2 sluiten de top 4 met respectievelijk 930 en 919 punten.

Dit heeft verschillende redenen. Zo scoort Tele2 iets minder als het op mobiele gesprekskwaliteit aankomt en is Vodafone juist beter als je puur naar spraak kijkt. “Nederlandse telecomproviders beschikken over voortreffelijke netwerken”, aldus Hakan Ekmen van P3 Connect. Zelfs Tele2 komt met de score van 919 punten namelijk nog ver boven de beste providers in andere Europese landen uit. Mocht je aan de hand van dit onderzoek overstappen naar een andere provider, dan kun je terecht bij ons handige overzicht met sim only aanbiedingen en iPhone aanbiedingen met of zonder abonnement.

Lees het laatste nieuws over T-Mobile

Bron: P3 Connect
Categorie: Accessoires
Spotlights: KPN, T-Mobile, Tele2, Vodafone

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's