Met dit bedrijf hoopt Facebook zijn virtuele assistent te verbeteren

Rutger Otto
1 augustus 2017, 13:29
2 min leestijd
Met dit bedrijf hoopt Facebook zijn virtuele assistent te verbeteren

Facebook heeft de startup Ozlo overgenomen. De bedoeling is dat hun kennis over kunstmatige intelligentie wordt ingezet in Facebook Messenger en assistent M.

Ozlo overgenomen door Facebook

Ozlo bestaat vier jaar en richt zich op het maken van kunstmatige intelligentie waar gebruikers mee kunnen praten. De medewerkers van de startup gaan samen met het team van Facebook Messenger aan de slag. Dat schrijft Ozlo op zijn website. Bij Facebook zal het bedrijf blijven werken aan technologie met kunstmatige intelligentie en machine learning.

Naar verwachting zal Ozlo worden ingezet om Facebooks virtuele assistent M te verbeteren. Deze assistent is in de Verenigde Staten onderdeel van Facebook Messenger. Gebruikers kunnen er mee chatten. Dat gaat niet via de stem, maar alleen met tekst. M kan bijvoorbeeld antwoord geven op vragen of suggesties doen in gesprekken.

iOS 11 Facebook en Twitter integratie

Focus op spraak

Ozlo is gespecialiseerd in dit soort tekstchats met AI. Het bedrijf zegt technologie te ontwikkelen die antwoord kan geven op meer dan alleen simpele ‘ja’ en ‘nee’ vragen. Op de website demonstreerde Ozlo de functie. De assistent beantwoordt vragen over of een bepaald restaurant geschikt is voor groepen, gebaseerd op informatie uit verschillende reviews.

Het is niet bekend hoeveel Facebook voor de overname heeft betaald. Bij Ozlo werken dertig mensen, waarvan ‘de meerderheid’ over gaat naar Facebook.

Facebook M

Bij Facebook M ligt de focus dus niet op spraak, maar op tekst. In mei vertelde productleider Stan Chudnovsky dat Facebook eerst tekst op orde wil hebben. “Anders komen we in een situatie dat gesprekken niet goed lopen en haken gebruikers af.” Mogelijk kan Ozlo helpen om dit proces sneller te verbeteren om uiteindelijk toch de stap te maken naar spraak. Recent verscheen al een gerucht dat ook Facebook een slimme speaker zou maken.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bronnen: Ozlo, Recode
Categorie: Apps
Spotlight: Facebook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's