Oxxio-app werkt straks ook voor klanten van andere energieleveranciers
Rutger Otto

Energieleverancier Oxxio maakt een app die voor iedereen te gebruiken is, dus ook als je bij een andere leverancier bent aangesloten. Daarmee krijg je beter inzicht in je verbruik.

Oxxio-app

De nieuwe Oxxio-app, die begin januari in de App Store moet verschijnen, werkt met Apples HomeKit. Daardoor is het ook voor mensen die bij een andere leverancier zitten mogelijk om de app te gebruiken, stelt Emerce. Volgens Oxxio zal HomeKit de rol van energieleveranciers totaal veranderen: “Als wij zien dat een koelkast bij een klant veel meer energie verbruikt dan koelkasten bij andere klanten, kunnen we deze klant hier op wijzen en aangeven dat hij 100 euro op jaarbasis meer verbruikt dan vergelijkbare huishoudens.”

oxxio-app

Energiecoach

Oxxio ziet zijn rol verschuiven van energieleverancier naar energiecoach en is daar naar eigen zeggen klaar voor. De Oxxio-app toont aan gebruikers een energiescore voor hun woonsituatie. Daarmee is gemakkelijk te vergelijken of je meer energie verbruikt dan soortgelijke huishoudens. Ook is het mogelijk een doel in te stellen wat je wil besparen. Gebruikers kunnen daarnaast persoonlijke bespaartips inschakelen, die via notificaties binnenkomen.

Oxxio hoopt snel slimme meters (in plaats van analoge meters) uit te brengen, waardoor nog meer informatie over energieverbruik afgelezen kan worden. HomeKit van Apple is daarvoor een belangrijke schakel.

HomeKit

HomeKit is een nieuw ecosysteem voor in huis, waarmee je met je Apple-toestel allerlei slimme apparaten kan bedienen. Denk hierbij aan lampen die je kan dimmen of van kleur laat veranderen, aan het besturen van beveiligingscamera’s of een slim deurslot openen met je iPhone. HomeKit kwam uit met de release van iOS 8. Steeds meer apparaten moeten je huis slimmer maken, zo is in te stellen dat de lichten automatisch uitgaan als jij van huis gaat. Als Siri straks in het Nederlands beschikbaar is, kun je gewoon zeggen ‘ik ga slapen’ en het licht gaat uit.

Lees meer over apps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.