Overzicht: deze smart-tv’s hebben de nieuwe TV-app van Apple
Wouter Nijsen

Apple heeft de vernieuwde TV-app uitgebracht en brengt die ook naar smart-tv’s van diverse andere fabrikanten. In dit overzichtsartikel zetten we alle tv’s op een rijtje waar je de TV-app (straks) kunt vinden.

Smart-tv’s met Apples TV-app

De TV-app is compleet vernieuwd in iOS 12.3 en komt niet alleen naar Apples eigen apparaten, maar ook naar smart-tv’s van andere bedrijven. De televisies die beschikken over AirPlay 2-ondersteuning laten je content streamen via de TV-app. Die applicatie is later dit jaar ook de plek waar je Apple TV Plus, de nieuwe streamingsdienst van het bedrijf uit Cupertino, vindt. De TV-app is beschikbaar in ruim 100 landen en werkt ook in Nederland.

Op dit moment is de nieuwe applicatie alleen beschikbaar voor enkele recente smart-tv’s van Samsung, waarbij het gaat om modellen uit 2018 en 2019. Heb je dus één van onderstaande televisies, dan kun je via AirPlay 2 en de TV-app content kijken.

  • Samsung FHD/HD 4, 5 Series (2018)
  • Samsung QLED 4K Q6, Q7, Q8, Q9 Series (2018 & 2019)
  • Samsung QLED 8K Q9 Series (2019)
  • Samsung The Frame Series (2018 & 2019)
  • Samsung The Serif Series (2019)
  • Samsung UHD 6, 7, 8 Series (2018 & 2019)

De komende maanden verschijnen waarschijnlijk veel meer smart-tv’s waar Apples TV-app op werkt. Zo gaan ook bedrijven als Sony en LG ondersteuning hiervoor inbouwen. Zodra hier meer over bekend is, werken we dit artikel bij. Hierdoor krijg je een volledig overzicht van alle smart-tv’s die de TV-app hebben.

apple tv-app

Dit kun je met de vernieuwde TV-app

De TV-app kun je in Nederland gebruiken om via Apple films te huren of te kopen, en deze meteen kijken op je smart-tv. Later dit jaar komt daar dus ook Apple TV Plus bij, de Netflix-concurrent die tientallen exclusieve films en series gaat aanbieden. In het buitenland is het ook mogelijk om met de TV-app je te abonneren op betaalzenders, maar in Nederland nog niet. Met AirPlay 2 is het mogelijk om films, muziek en foto’s vanaf je iOS-apparaat naar je tv te streamen.

Wil je de TV-app op je iPhone of iPad gebruiken, dan dien je het apparaat eerst te updaten naar iOS 12.3. Apples TV-app komt later dit jaar ook naar macOS, tot die tijd kunnen Mac-gebruikers wel aan de slag met AirPlay 2. Die feature is toegevoegd met macOS 10.14.5.

In onze opinie over Apple TV Plus geven we meer informatie over de nieuwe dienst van Apple. En check ook ons overzicht waarin we alle films en series van Apple TV Plus bundelen.

Lees ook meer over Apple TV Plus

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.