Gebruikers die overstappen naar iOS 8.3 kunnen niet meer terug

Rutger Otto
5 mei 2015, 12:40
1 min leestijd
Gebruikers die overstappen naar iOS 8.3 kunnen niet meer terug

Apple stopt met signeren van iOS 8.2. Daardoor kun je niet meer downgraden als je overstapt op iOS 8.3.

Lees verder na de advertentie.

Overstappen naar iOS 8.3

Heb je de allernieuwste versie van iOS 8 op je iPhone geïnstalleerd, dan kun je vanaf nu niet meer terug. Iedereen die om één of andere reden terug wil naar iOS 8.2, heeft pech, want downgraden via iTunes is niet meer mogelijk.

De verandering werd opgemerkt door verschillende ontwikkelaars op Twitter. Apple biedt gebruikers die naar de nieuwste versie hebben geüpgraded altijd een bepaalde tijd om terug te keren naar een eerdere versie van iOS. Dat is handig als mensen bijvoorbeeld last hebben van veel vertraging of bugs in het systeem.

Als Apple echt zeker weet dat alle problemen bij de update verholpen zijn, zoals beveiligings- of functionele problemen, dan stopt het bedrijf met het signeren van eerdere versies.

ios-8

Ondersteuning van iOS-versies checken

Om te kijken of jouw versie van iOS nog door Apple wordt ondersteund, is deze website erg handig. Momenteel staan vakjes achter eerdere iOS-versies op ‘no’. Het vakje achter iOS 8.3, het meest recente besturingssysteem dat Apple uitbracht, staat als enige op een groene ‘yes’.

Apple bracht iOS 8.3 vorige maand uit. De belangrijkste nieuwe functies waren Nederlandse taalondersteuning voor Siri, CarPlay-ondersteuning en meer emoji voor iOS. Daarnaast werden verbeteringen doorgevoerd in prestaties en zijn er problemen opgelost.

Inmiddels zijn er al twee bèta-versies uitgebracht voor de komende iOS 8.4. Waarschijnlijk zal daar een nieuwe muziek-app van Apple bij worden meegeleverd, waarmee het bedrijf de strijd aangaat met Spotify.

Lees meer over iOS 8.3

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen