‘Apple gaat Siri verbeteren na overname spraakherkenningsbedrijf’

Apple blijft zijn imperium uitbreiden. Een woordvoerder heeft vrijdag bevestigd dat Apple een spraakherkenningsbedrijf heeft overgenomen ten behoeve van Siri, de digitale assistent van iOS. Dat meldt Re/Code, nadat er plotseling informatie opdook over een overname die vorig jaar al tot stand zou zijn gekomen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

SiriVorige week kwam het nieuws naar buiten dat Apple naar verluidt een Japanse chipfabrikant had overgenomen, om op die manier de iPhone accuduur te verbeteren. Het overnemen van spraakherkenningsbedrijf Novauris is mogelijk bedoeld om de digitale assistent Siri beter offline te laten werken, met het oog op CarPlay en de iWatch.

Het Britse Novauris geldt als één van de bekendste technologiebedrijven op het gebied van stemherkenning. Medewerkers van Novauris worden door de overname waarschijnlijk toegevoegd aan het ontwikkelteam van Siri. Dat meldt Techcrunch. Welke concrete plannen Apple met Siri heeft, is niet te zeggen. Er gaan geruchten dat de iWatch met Siri gaat samenwerken.

Bedrag overname Novauris onbekend

NovaurisNovauris heeft naam gemaakt met enkele belangrijke software-programma’s, zoals DragonDictate en Dragon NaturallySpeaking. Met deze software kunnen teksten makkelijker worden gedicteerd. Tegenwoordig is deze software in het bezit van Nuance, het bedrijf dat achter de techniek van Siri zit.

Hoeveel Apple heeft betaald voor Novauris is onduidelijk. Voor de Japanse chipfabrikant zou Apple een bedrag van 479 miljoen dollar over de balk hebben gesmeten. Zoals bij iedere overname zegt Apple dat het ‘eens in de zoveel tijd wel een technologiebedrijf koopt’.

Lees meer over Siri

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.