Overheid waarschuwt voor lek in iPhone browser

Redactie
22 maart 2012, 16:52
1 min leestijd
Overheid waarschuwt voor lek in iPhone browser

Het ministerie van veiligheid en justitie heeft een officiële waarschuwing gegeven voor iPhone gebruikers die de browser Safari gebruiken. De mobiele browser bevat een groot lek.

Iedereen met een iPhone, iPad of Mac kent Safari. Apple’s zeer populaire browser wordt op haar eigen iPhone en iPad dan ook erg vaak gebruikt.

Lek

Door een groot lek in de browser is het mogelijk dat de gebruiker naar een website surft, een onbetrouwbare kopie te zien krijgt, die qua uiterlijk niet afwijkt van de originele pagina. Alles wat de gebruiker op deze pagina doet, aanklikt en aan persoonlijke informatie achterlaat valt dan in verkeerde handen.

Het lijkt dus alsof er een betrouwbare, herkenbare en normale pagina wordt geopend, maar helaas is het via een lek in iOS voor cybercriminelen nu mogelijk om onbetrouwbare kopieën te openen zonder dat je een melding krijgt of ziet dat er een nieuw tabblad wordt geopend.

Het invullen van informatie via de browser wordt gevaarlijk wanneer de website van bijvoorbeeld een bank is gekopieerd, maar ook bij online shopping websites kan veel persoonlijke informatie misbruikt worden.

Oplossing

Doordat de websites praktisch gezien niet te onderscheiden zijn wordt er aangeraden extra voorzichtig te zijn met de links die in mails worden gegeven en internetbankier websites. Een echte oplossing voor het probleem is er dus nog niet, het probleem is opgedoken in iOS 5.1.

Apple heeft nog geen update voor het lek uitgebracht of aangekondigd.

Categorie: Devices
Spotlight: Safari

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's