iPhone tethering: internet op laptop via iPhone

Sinds iOS 4 is iPhone tethering op je iPhone mogelijk: Via iPhone internetten op je laptop door hem als modem te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Wat is tethering?

Dit is eigenlijk heel simpel uit te leggen: tethering is het op iedere locatie gebruik kunnen maken van de mobiele internetverbinding van een mobiel apparaat als een telefoon of PDA, op je laptop of computer. Dus via iPhone internetten door verbinding met je laptop te maken door middel van wifi, USB of bluetooth. De computer zal de verbinding die gemaakt wordt zien als een internetverbinding, waardoor je direct kan internetten, overal waar het bereik van je mobiele internet sterk genoeg is.

Providers niet blij met tethering

Tethering op telefoons uitgerust met Windows Mobile en Android bestond al lang, maar het heeft relatief lang geduurd voordat ook via iPhone tethering mogelijk werd. Eén sluitende verklaring daarvoor bestaat niet, maar het zou eraan kunnen liggen dat providers door tethering minder mobiele internet dongels en abonnementen kunnen verkopen.

iPhone tethering staat standaard uit

Helaas heeft Apple weer afspraken gemaakt met de providers, waardoor deze controle hebben over het wel of niet toestaan van de tethering functionaliteit op de iPhone. In dit Apple overzicht zie je welke providers het wereldwijd wel of niet toestaan. Ook in Nederland wordt iPhone tethering niet door alle providers ondersteund. Omdat er op steeds meer plekken gratis wifi beschikbaar komt is via iPhone internetten steeds minder noodzakelijk.

Screenshots van iPhone tethering

iPhone tethering

Tethering vanuit General > Network

iPhone tethering

Bij het activeren van tethering verschijnt er een popup met twee opties

iPhone tethering

Het tethering configuratie scherm

iPhone tethering

Tethering configuratie scherm met de blauwe tethering-balk die aangeeft dat tethering aan staat

iPhone tethering

Tethering als de iPhone gelockt is waarbij de blauwe balk aangeeft dat tethering aan staat en gebruikt wordt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.