‘Over-the-air updates’-functie werkt ook via 3G
Redactie

iOS 5 brengt tientallen nieuwe functies naar de iDevices, zoals bijvoorbeeld Safari Reader en Notification Center. ‘Over-The-Air updates’ is ook een nieuwe functie van iOS 5. Hiermee kan je draadloos iOS-updates downloaden op je iDevice. Deze nieuwe functie lijkt ook te gaan werken als je alleen de beschikking hebt over een 3G-verbinding.

Men dacht meteen dat deze ‘Over-The-Air updates’ alleen te downloaden zouden zijn met een Wi-Fi-verbinding, maar het tegendeel is waar. In de broncode van iOS 5 beta 2 is namelijk een foutmelding te vinden waarin staat dat je een Wi-Fi- óf 3G-verbinding moet hebben om de updates te downloaden en te installeren.

Kleine updates

Als je nu je iDevice gaat updaten, moet je eerst een bestand van ongeveer 300 tot 600 mb downloaden op je computer. Deze grote bestanden zijn vanaf iOS 5 grotendeels verleden tijd. Als Apple bijvoorbeeld een verandering wil doorvoeren aan Mobile Safari, dan sturen ze je alleen de benodigde bestanden toe bij een update. Hierdoor kan het zo zijn dat een update slechts 2 mb groot is.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.