Bijna een derde iOS-toestellen draait op oudere versie

Gijs Ettes
2 december 2015, 10:00
1 min leestijd
Bijna een derde iOS-toestellen draait op oudere versie

Sinds de lancering in september is de adoptie van iOS 9 gestegen tot 70 procent. Dat betekent dat bijna een derde van alle iPhones, iPads en iPods nog op een oudere versie van het besturingssysteem draait.

Lees verder na de advertentie.

Oudere iOS-versies nog steeds veelgebruikt

Apple deelt geregeld adoptiecijfers die zijn gebaseerd op data uit de App Store. Een week nadat iOS 9 werd gelanceerd, was al de helft van alle iOS-toestellen van de nieuwe firmware voorzien. Inmiddels ligt dat percentage stukken hoger, al draaien nog steeds veel iPhones, iPads en iPods op oudere iOS-versies. Vooral iOS 8 is nog populair met een aandeel van 22 procent. Zo’n 8 procent van alle toestellen draait op een nog oudere versie.

Alle toestellen vanaf de iPhone 4S, iPad 2 en iPod touch (5e/6e generatie) kunnen geüpdatet worden naar iOS 9.1, de laatste versie van Apples mobiele besturingssysteem. De huidige adoptiecijfers tonen aan dat er nog steeds veel gebruikers zijn die gebruikmaken van een oudere iPhone of iPad. Zij kunnen hierdoor niet beschikken over de vernieuwingen die de laatste iOS-versies met zich meebrengen, waaronder iCloud Drive, interactieve notificaties, Proactive en multitasking. Ook werden handige functies als accubesparing en Wifi Assist pas in iOS 9 geïntroduceerd.

Daarnaast zullen iOS-gebruikers met een ouder toestel na verloop wel moeten upgraden als ze gebruik willen maken van de Apple Watch. De smartwatch heeft de Watch-app, die sinds iOS 8.2 standaard staat geïnstalleerd, nodig om te functioneren. Via ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ kun je controleren of jouw apparaat op de laatste iOS-versie draait.

Heb jij je toestel al geüpdatet naar iOS 9? Laat in de comments weten waarom (niet).

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen