‘WhatsApp brengt oude Status-updates mogelijk terug’

Rutger Otto
11 maart 2017, 13:21
2 min leestijd
‘WhatsApp brengt oude Status-updates mogelijk terug’

De statusteksten van WhatsApp maakten recentelijk plaats voor een Snapchat-achtige functies. In een bètaversie van WhatsApp voor iOS zijn de oude statusupdates weer opgedoken. Kunnen je straks kiezen?

Oude WhatsApp status

WhatsApp Status werd een aantal weken geleden wereldwijd uitgerold voor iOS en Android. De nieuwe functie in WhatsApp verving de oude statusfunctie, waarmee gebruikers konden aangeven waar ze mee bezig waren en of ze beschikbaar waren voor een gesprek. Met WhatsApp Status krijg je toegang tot een Snapchat-achtig onderdeel binnen WhatsApp. Je kunt foto’s, video’s en gifs sturen, die jouw contacten kunnen bekijken. Na 24 uur verdwijnen ze automatisch weer.

Ben je niet blij met de vernieuwing, dan heb je nog even pech, want je kunt de oude status niet gebruiken. Nog niet, tenminste. Twitter-account WaBetaInfo houdt in de gaten welke veranderingen er voor WhatsApp op komst zijn en meldt dat de oude statusfunctie weer wordt getest. Het kan betekenen dat die in een volgende versie dus weer terugkeert.

whatsapp tagline

Alleen nog in bèta

Voor bètatesters is de functie te zien via de ‘Instellingen’ en de profielnaam, waar ook het telefoonnummer staat. Bij niet-bètatesters staat de optie er niet. De oude status verdwijnt niet na 24 uur en blijft constant staan op wat je het laatst hebt ingevuld. Dat kunnen statussen zijn als ‘Beschikbaar’, ‘In de sportschool’ of ‘Bezet’. Gebruikers kunnen ook zelf iets invullen. Het idee achter de originele tekststatus was dat contacten direct zagen waar je mee bezig was.


Het lijkt een kwestie van tijd voordat de oude WhatsApp status terugkeert. Ook in de bèta-app van WhatsApp voor Android is de functie weer opgedoken. Om de functie terug te brengen zou geen aparte WhatsApp-update nodig zijn. Het is iets wat de makers zelf aan en uit kunnen zetten. Niet bekend is of en wanneer de functie terugkeert.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Categorie: Apps
Spotlight: WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's