Apple schrijft verouderde MacBook Pro’s af, geen reparatie meer mogelijk

Rutger Otto
29 november 2016, 9:14
2 min leestijd
Apple schrijft verouderde MacBook Pro’s af, geen reparatie meer mogelijk

Apple heeft nieuwe MacBook-modellen aan zijn lijst van ‘verouderde producten’ toegevoegd. Deze worden niet meer door Apple ondersteund of gerepareerd.

Lees verder na de advertentie.

Verouderde MacBooks

Het gaat om versies van de MacBook Pro. De modellen zijn vanaf 31 december dit jaar officieel ‘verouderd’ en worden toegevoegd aan de lijst van Apple-producten die niet langer meer ondersteund worden. Gebruik je zo’n apparaat en gaat hij stuk, dan kun je niet meer bij Apple aankloppen voor een reparatie.

De nieuwe toevoegingen van ‘verouderde producten’, zoals Apple ze zelf op de webpagina noemt, zijn onderstaande modellen:

  • MacBook Pro (15-inch, begin 2011)
  • MacBook Pro (17-inch, begin 2011)
mac reparatie

Oude Mac reparatie niet meer via Apple

Apple maakt op zijn website onderscheid tussen oude en verouderde producten. Oude producten zijn apparaten die al langer dan vijf jaar en minder dan zeven jaar niet meer worden gemaakt. Apple verleent hier geen service meer voor, behalve als Mac-producten in Turkije zijn aangeschaft of als producten in de staat Californië in de VS zijn gekocht. In Nederland en België zijn dit soort apparaten dus niet meer te repareren.

Verouderde producten zijn producten die al langer dan zeven jaar niet meer worden gemaakt. Voor deze hardware heeft Apple wereldwijd alle services beëindigd, ongeacht de koopdatum. Dat betekent dat reparatie niet meer mogelijk is en dat er geen serviceonderdelen meer voor worden gemaakt.

Reparatie met omweg

In oktober voegde Apple ook al apparaten aan de lijst toe. Het ging toen om onder meer de iPhone 4 en de MacBook Air van eind 2010. Sinds eind oktober kunnen die producten niet meer worden gerepareerd. In de VS zijn de Mac mini van begin 2009 en de 13-inch MacBook uit 2009 nu toegevoegd aan de lijst met verouderde apparaten, in Nederland stonden ze daar al op.

Heb je een Apple-product dat stuk gaat en hij is verouderd, dan kun je nog wel proberen het te laten repareren bij serviceverleners van derden. Mogelijk hebben zij de benodigde onderdelen nog liggen om het toestel weer werkend te krijgen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen