De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Een oude iPhone kun je beter niet verkopen (en dit is waarom)

Yannick Chalkiopoulos
20 maart 2023, 14:25
2 min leestijd
Een oude iPhone kun je beter niet verkopen (en dit is waarom)

Heb jij thuis nog een oude iPhone? Denk dan goed na of je die wilt verkopen, want er is wéér een oude iPhone uit 2007 voor een flink bedrag verkocht.

Lees verder na de advertentie.

Oude iPhone brengt opnieuw veel geld op

Heb jij thuis nog een oude iPhone liggen? En nog belangrijker: is de doos nog ongeopend? Dan is het goed mogelijk dat je bij het verkopen van je oude iPhone nog behoorlijk wat geld kan vragen. Afgelopen maand ging een ongeopende eerste generatie iPhone uit 2007 namelijk onder de hamer. En met succes: het iPhone-model werd voor maar liefst 63.356,40 Amerikaanse dollar verkocht.

Lees ook: Dit gebeurt er met je oude iPhone wanneer je hem gaat inruilen

Deze maand is het weer raak, want een ‘vintage’ iPhone uit 2007 in fabrieksverpakking heeft opnieuw een torenhoog bedrag opgeleverd. De oude iPhone is voor 55.000 Amerikaanse dollar verkocht op een veiling. Het is een iPhone-model met 8 GB-opslag, uitgebracht op 29 juni 2007. De iPhone was destijds te koop voor 599 dollar, dus dit toestel heeft meer dan 54.000 dollar winst opgebracht.

iPhone 2007

Apple-medewerker heeft iPhone uit 2007 nooit opengemaakt

De telefoon was in handen van een Apple-medewerker. Hij kreeg de iPhone van Apple in 2007. De medewerker heeft de verpakking echter nooit geopend, omdat hij van Apple nóg een iPhone als werktelefoon kreeg. De originele iPhone is om die reden nooit gebruikt en dat blijkt nu dus enorm veel geld op te leveren.

Het bedrag van 55.000 dollar is dus geen recordopbrengst bij de veilig van een oude iPhone. Het bedrag van 63.356,40 dollar vorige maand was dat wél. Nog nooit bracht een originele iPhone zoveel geld op; het vorige record stond op 39.339,60 dollar. Ook dit was een iPhone in fabrieksverpakking uit 2007, met 8 GB opslag.

Enkel originele iPhones in fabrieksverpakking leveren veel geld op

Je kan dus behoorlijk wat geld vragen voor het verkopen van je oude iPhone uit 2007. Een vereiste hierbij is wel dat je iPhone nog in de originele fabrieksverpakking zit. Heb je de iPhone jaren geleden wél uitgepakt? Dan levert de telefoon een flink stuk minder op.

Lees ook: Leuk: oude iPhone-games op je Mac spelen (en zo doe je dat)

Ben je van plan je oude iPhone te verkopen? Of heb je een oude iPhone die inmiddels nodig aan vervanging toe is? De iPhone 14 Pro is op dit moment te koop voor € 1.122,-.

Wil je voor een goedkopere iPhone gaan? De iPhone 13 heeft dezelfde processor als de iPhone 14, maar tegen een (veel) lagere prijs. Check de beste prijzen in onze prijsvergelijker:

Apple iPhone 14 Pro prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 54,50 p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.122,-

Bekijk beste prijs

Apple iPhone 13 prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 37,- p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 764,-

Bekijk beste prijs

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 3GS
Apple iPhone 3GS

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu