Poll: Wat doe jij met je oude iPhone? Weggeven, bewaren of iets anders?

Lars Paijmans
24 oktober 2019, 13:43
1 min leestijd

Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders hun oude smartphone bewaren en relatief weinig mensen hem doorverkopen. Praat mee en stem in onze poll, wat doe jij met je oude iPhone?

Wat doe jij met je oude iPhone?

Het representatieve onderzoek van Telecompaper beschrijft dat vier op de tien Nederlanders hun oude smartphone bewaren om deze als reserve-toestel achter de hand te houden. Van de mensen die het toestel weggeven doet 21 procent dit aan een familielid, de rest geeft het apparaat aan een goed doel of iemand anders die niet tot de familie behoort.

Slechts dertien procent van de ondervraagden verkoopt zijn oude smartphone door. Vorig jaar werd een soortgelijk onderzoek gedaan, waarbij de resultaten nagenoeg gelijk zijn gebleven. Het enige grote verschil is dat steeds minder mensen behoefte hebben aan een tweedehands toestel. Bijna de helft van de Nederlanders (48 procent) zegt geen behoefte te hebben aan een gebruikte smartphone.

Opvallend genoeg is er maar een kleine groep die zijn of haar oude smartphone doorverkoopt aan een onbekende. Slechts zes procent kiest ervoor om de telefoon te verkopen via bijvoorbeeld een website als Marktplaats.

iPhone recyclen

iPhone-gebruikers maken andere beslissingen

Als er specifiek naar iPhones wordt gekeken zijn de cijfers bovendien iets anders. Maar liefst 24 procent van de ondervraagden zegt zijn iPhone door te verkopen, een groot verschil met de 13 procent die voor alle smartphones geldt. Ook worden minder iPhones bewaard, slechts 34 procent ten opzichte van het gemiddelde van 41 procent.

Wat doe jij met je oude iPhone of smartphone? Wij zijn nieuwsgierig! Laat je stem achter via bovenstaande poll en praat mee over dit onderwerp. Zie je de poll niet? Dan kun je via deze link je stem achterlaten.

Bron: telecompaper
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen