Oude iPad over? Dit doen andere mensen ermee

Maurice Snijders
23 mei 2024, 13:01
2 min leestijd
Oude iPad over? Dit doen andere mensen ermee

Nu Apple een nieuwe iPad Pro en iPad Air heeft uitgebracht en mensen gaan overstappen, waren we nieuwsgierig wat ze doen met hun oude iPad. We geven je een overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Wat doen mensen met hun oude iPads?

Uit een rapport van CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) op 15 mei blijkt dat steeds meer mensen langer wachten met het upgraden van hun iPad. Maar liefst 40 procent van de respondenten geeft aan drie jaar of langer te wachten met het kopen van een nieuwe Apple tablet. Dat is 4 procent meer dan in 2023 en 12 procent meer dan in 2022.

In een nieuw rapport van CIRP is te zien wat gebruikers na het upgraden zoal doen met hun vorige iPads. En dat zijn heel andere dingen dan wat mensen met hun oude iPhones doen, die voor het grootste deel worden ingeruild bij de aanschaf van een nieuwe iPhone.

oude iPad

De meeste mensen houden hem

Het grootste deel van de gebruikers (36 procent) zegt dat ze de oude iPad gewoon houden, terwijl de op een na grootste groep (31 procent) zegt dat ze de Apple tablet aan een vriend of familielid geven. 23 procent geeft aan dat het oude apparaat verloren, gestolen of kapot is gegaan. Tot slot heeft 6 procent hun oude tablet verkocht en heeft slechts 3 procent hem ingeruild bij de aanschaf van een nieuwe.

Apple iPad Air 2024 deals

Apple iPad Air 2024

11 inch

128 GB

Zonder mobiel internet

€ 719,00

1 dag

Bekijk bij Media Markt
Media Markt
Nú gratis Buds FE t.w.v. €109,-
Vergelijk alle Apple iPad Air 2024 prijzen

De resultaten zijn niet heel verrassend omdat de inruil-/verkoopwaarde van de iPad lager is dan die van de iPhone. Dat is vermoedelijk de reden dat een meerderheid van de gebruikers besluit de iPad te houden of weg te geven. Verder is het opvallend dat een aanzienlijk hoger percentage iPad-gebruikers een kapot, verloren of gestolen apparaat heeft dan iPhone-gebruikers.

Maak er een fotolijstje van

Heb je een nieuwe iPad gekocht en weet je niet goed wat je met het oude exemplaar moet doen? Overweeg dan eens om hem te gebruiken als fotolijstje. Hoe je dat doet, lees je in het artikel Maak van je oude iPad een digitaal fotolijstje (en hang ‘m op).

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bronnen afbeeldingen: 9to5mac, cirp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu