Oud-Apple-designer geeft zijn visie op iOS 7-icoontjes
Wouter Nijsen

Louie Mantia, een ontwerper die voor bedrijven als Apple en Square heeft gewerkt, heeft zijn visie gegeven op de nieuwe app-iconen in iOS 7.

Mantia heeft bijvoorbeeld de icoontjes van Trailers, Remote, Garageband en iBooks ontwikkeld, en buiten Apple om ook icoontjes voor Barack Obama’s campagne-app en Starbucks. Mantia is dus niet de minste op designgebied.

De ontwerper is het niet eens met bepaalde keuzes die Apple heeft gemaakt bij de iOS 7-icoontjes, en geeft hier daarom zijn eigen visie op. Deze kun je in onderstaande screenshot terugzien.

icons2

Louie Mantia heeft van de volgende kleuren gebruikgemaakt bij zijn redesign. Deze zouden volgens hem beter bij elkaar passen, en gebruiken subtielere verlopen dan de huidige app-icoontjes in de iOS 7-bèta. Hij is overigens wel van mening dat het design van de iOS 7-icoontjes in capabele handen is, en vertrouwt er dus op dat het uiteindelijke product er prima uit gaat zien.

iPhoned plaatste al eerder de iOS 7-iconen naast die van iOS 6. Voor iOS 6 had Mantia echter ook al enkele andere ideeën.

Via: Cult of Mac

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.