OSX Lion: 250 nieuwe functies – beschikbaar in juli voor $29.99
Redactie

In het eerste deel van de WWDC Keynote heeft Apple het het nieuwe besturingssysteem OSX Lion gepresenteerd. OSX Lion heeft 250 nieuwe functies en is beschikbaar in juli 2011. OSX Lion gaat $29.99 kosten. 

OSX Lion onthult tijdens de WWDC Keynote

De keynote op het WWDC startte met een uitgebreide introductie van het nieuwe besturingssysteem voor de Mac, OSX “Lion” genaamd. Steve Jobs gaf na een korte intro al gauw het woord aan Phil Schiller die een demo gaf van het Lion platform.

Apple heeft momenteel 54 miljoen actieve gebruikers en maakt een enorme groei door. Het aantal Mac sales is gegroeid tot 28% ten opzichte van een daling van 1% van de PC. Momenteel is 75% van alle verkochte Macs een laptop.

250 nieuwe functies in OSX Lion

In OSX Lion zitten ruim 250 nieuwe functies – 10 nieuwe functies zijn getoond tijdens de keynote. Apple heeft van het iOS platform veel geleerd en heeft de beste mogelijkheden in OSX Lion overgenomen. Zo verdwijnen de ‘scrollbalken’ in en zijn apps op fullscreen te bekijken. Binnen Lion zullen ‘swipe gestures’ een belangrijke rol gaan spelen.

Een aantal aanvullende nieuwtjes in OSX Lion zijn gezichtsherkenning in Photo Booth, Mission Control en de Mac App store is ingebouwd in Lion, hierbij zijn “in-app purchases” en push notificaties eveneens mogelijk.

Met de nieuwe Airdrop functionaliteit binnen Lion kan je draadloos bestanden uitwisselen binnen je eigen netwerk. Tevens heeft Mail een geheel nieuwe look en feel. Voor developers zijn er nieuwe Development API’s beschikbaar waardoor er veel nieuwe mogelijkheden voor het ontwikkelen van goede apps zijn ontstaan.

Vanaf juli 2011 beschikbaar

OSX Lion is beschikbaar vanaf juli dit jaar en gaat $29.99 kosten. De omvang is 4 GB en is te installeren via de Mac App store.

Foto’s van de keynote

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.