OS X El Capitan update uitgebracht met Office 2016-fix

Rutger Otto
22 oktober 2015, 10:39
2 min leestijd
OS X El Capitan update uitgebracht met Office 2016-fix

Naast nieuwe versies van watchOS en iOS heeft Apple ook El Capitan voor de Mac van een update voorzien. Daarmee moeten onder meer de problemen met Office 2016 opgelost zijn.

Lees verder na de advertentie.

OS X El Capitan update

OS X 10.11.1 is nu beschikbaar voor iedereen. De gratis update is via de App Store op de Mac te downloaden en is de eerste update sinds El Capitan uitkwam op 30 september. In OS X 10.11.1 zijn een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd voor prestaties, maar ook een aantal dingen toegevoegd.

De meest in het oog springende vernieuwing is de komst van ruim 150 nieuwe emoji. Druk je nu op Ctrl + Cmd + Spatiebalk, dan open je het emoji-venster, waar je de nieuwe afbeeldingen kunt vinden. Ook kun je ze dankzij de update ontvangen als anderen ze sturen. Heb je de update nog niet geïnstalleerd, dan zie je niets, lege vierkantjes of vraagtekens.

Onder de nieuwe emoji is onder meer een poppetje dat met zijn ogen rolt. Verder kun je met een emoji een middelvinger opsteken of mensen een taco, burrito of hot dog sturen. Onder de dieren is bijvoorbeeld de eenhoorn nog nieuw.

emoji ios 9.1

Verbeteringen voor Office 2016

Een belangrijke verbetering is verder de update voor Office 2016-gebruikers. Veel mensen die apps als Word of Excel uit de 2016-editie gebruikten meldden dat er problemen waren met de Microsoft-apps. Zo crashten de programma’s constant waardoor er niet meer mee te werken viel. Microsoft kondigde pas nog aan samen met Apple aan een oplossing te werken, die is er dus nu gekomen.

Alles over OS X 10.11.1 El Capitan

De El Capitan-update eind september was niet een compleet nieuw besturingssysteem. Apple legt in OS X 10.11 de focus op stabiliteit en snelheid. Je leest alles over het nieuwe Mac-besturingssysteem in ons dossier of in onze review.

Lees meer over El Capitan

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu