De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Deze verbeteringen brengt de OS X El Capitan 10.11.3 update

Redactie
20 januari 2016, 9:22
2 min leestijd
Deze verbeteringen brengt de OS X El Capitan 10.11.3 update

Apple heeft gisteravond een nieuwe versie van OS X 10.11 El Capitan uitgebracht. Het gaat om de derde update van El Capitan sinds de release in september.

Lees verder na de advertentie.

Verbeteringen OS X El Capitan 10.11.3

De derde versie van El Capitan 10.11 werd ruim een maand getest door Apple voordat het eindelijk beschikbaar werd gemaakt voor consumenten. De update brengt zoals gewoonlijk enkele verbeteringen met zich mee. Apple raadt de update dan ook aan voor alle Mac-gebruikers die een vorige versie van OS X El Capitan geïnstalleerd hebben staan. Je kunt OS X El Capitan 10.11.3 downloaden via de Mac App Store.

OS X El Capitan 10.11.3

OS X El Capitan 10.11.3 verbetert onder meer de stabiliteit, compatibiliteit en beveiliging van je Mac. Ook fikst deze update een probleem dat sommige Mac-gebruikers ondervonden wanneer ze hun computer probeerde te koppelen aan een 4K-display. De Mac wilde dan niet altijd uit de slaapstand komen en inschakelen. Daar zouden ze nu geen hinder meer van moeten ondervinden. Verder zijn er geen nieuwe functies gemeld noch waargenomen.

OS X El Capitan werd op 30 september 2015 vrijgegeven voor release en is de opvolger van OS X Yosemite. De nieuwe softwareversie brengt voornamelijk verbeteringen van de snelheid en gebruiksgemak zoals minder haperingen, in plaats van grote veranderingen in functies of mogelijkheden.

Conclusie OS X El Capitan review

Met El Capitan haal je vooral een stabielere en snellere versie van het Mac OS in huis. Het is een gratis update van ongeveer 6GB in de App Store en je doet er ongeveer een half uur over om te installeren. Met het besturingssysteem is de software flink gepolijst en zijn apps verbeterd. Geinig is bijvoorbeeld ook de optie dat je muis enorm vergroot wordt als je hem even niet op je scherm kunt vinden en je er hard mee veegt. Het zijn van die kleine tweaks die Apple heeft doorgevoerd. Het voelt niet als een grote nieuwe versie van OS X, maar het maakt de ervaring net dat stukje beter waardoor upgraden de moeite waard is.

Bekijk hier de volledige OS X El Capitan review

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu